Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                  Καστοριά, 03 Μαΐου 2022

      Την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς συναντήθηκε με τη Βουλευτή Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου, στο γραφείο της στην πόλη της Καστοριάς.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό  κλίμα. Το ΔΣ κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε την κα. Βουλευτή  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, αλλά και για  θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Αναλυτικότερα, στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που διεξήχθη είχαμε την ευκαιρία μεταξύ άλλων, να ενημερώσουμε την κα. Βουλευτή σχετικά με τις εξελίξεις στα παρακάτω θέματα:

α. Το επίδομα παραμεθορίου για τους υπηρετούντες στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού.      

β. Την εκτέλεση υπηρεσίας στα ΕΦ της περιοχής από μη υπηρετούντες στη Μονάδα Προκάλυψης.

γ. Την νυχτερινή αποζημίωση και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις για το εν λόγω θέμα.

δ. Το ζήτημα της  εκτέλεσης της Ετήσιας Υγειονομικής Εξέτασης των υπηρετούντων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στο 424 ΓΣΝΕ.

Επίσης στην συζήτηση που αναπτύχθηκε έγινε ιδιαίτερη μνεία για τις συνέπειες που αναδεικνύονται σε μια σειρά από θέματα τα οποία χρονίζουν και αφορούν την μέριμνα του προσωπικού.  Από την πλευρά της, η κα. βουλευτής τόνισε ότι γνωρίζει τα παραπάνω θέματα και υπογράμμισε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς για την επίλυση τους. Τέλος, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας και επικοινωνίας, δόθηκε υπόσχεση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση των επαφών και για την από κοινού προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς .