Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Έκφραση Στήριξης

 

               Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.

 

Με οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε πρόσφατα άρθρο στον Τύπο, διά του οποίου έλαβε χώρα μια εμφανώς στοχευμένη, ανήθικη και απροκάλυπτη επίθεση προς το πρόσωπό Σας.

 

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δεν θεωρούμε ότι ήταν τυχαίες. Ωστόσο, η/ο αρθρογράφος δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι δεν επιτέθηκε απλώς στον Αρχηγό Στόλου, αλλά συνολικά προς το θεσμό που εκπροσωπεί, ένα θεσμό με μακραίωνη παράδοση και ιστορία και κατ’ επέκταση προς το Στόλο της Πατρίδας μας.

 

Είναι αυτονόητο ότι, αυτό το άρθρο προσέβαλε και το σύνολο των στρατιωτικών που υπηρετούν στο ΠΝ, τόσο στα Πολεμικά Πλοία, όσο και στις Υπηρεσίες διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης που διαρκώς καταβάλουν ένα τεράστιο και καθημερινό αγώνα για την ετοιμότητα των Πλοίων.

 

Πιθανώς κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις αντιξοότητες, τον ιδρώτα, τις αγωνίες και τις θυσίες που μοιράζονται τα στελέχη του ΠΝ, όπου το καθένα από τη θέση του και με το βαθμό που φέρει, υπερβάλουν εαυτόν προκειμένου ο Στόλος να είναι πάντα αξιόμαχος και να φέρνει εις πέρας κάθε αποστολή που του ανατίθεται.

 

Προς το προσωπικό του ΠΝ και όχι μόνο αυτό, η Πολιτεία έχει πολλές εκκρεμότητες: οφειλόμενα δεδουλευμένα, περισσότερη αξιοκρατία, τόνωση του περί Δικαίου αισθήματος, ακόμα και η απλή αναγνώριση της προσφοράς του απουσιάζει. Αντ’ αυτών, οι εργασιακές συνθήκες διαρκώς επιδεινώνονται μέσα από πλήθος παραγόντων (όχι μόνο οικονομικών) και αυτό εξωθεί το προσωπικό έμμεσα σε παραιτήσεις, που έχουν εξελιχθεί σε επιδημία. 

 

Εντούτοις, τι μήνυμα στέλνει η/ο αρθρογράφος προς τα στελέχη του ΠΝ περί αναγνώρισης ή περί προσμονής για βελτίωση των συνθηκών, όταν επιχειρείται τέτοια άδικη επίθεση στο θεσμικό πρόσωπο του Αρχηγού Στόλου; Και ποιους μπορεί να εκφράζει ένα τέτοιο μήνυμα;

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, η οποία τυγχάνει να είναι η μόνη που εκπροσωπεί αποκλειστικά συμφέροντα στελεχών του ΠΝ, δεν μπορεί να μείνει απαθές και να δεχθεί την προσβολή και την υποβάθμιση προς το πρόσωπο Σας και δι’ αυτού προς το σύνολο των του προσωπικού, ανεξαρτήτως θέσης και βαθμού.

 

Για το λόγο αυτό επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε προς πάσα κατεύθυνση τη συμπαράσταση και στήριξή μας Εσάς και το θεσμό που εκπροσωπείτε, απέναντι σε όλες αυτές τις αδιανόητες μεθοδεύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεν αποδεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο τις προσβολές κατά της Ηγεσίας του ΠΝ και κατ΄ επέκταση κατά των στελεχών που ματώνουν σε καθημερινή βάση.

ΕΣΠΕΕΝΠΑ Αρ.πρ. 053-2022 Επ... by Dimitris Meth