Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ:     Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία (Κτιριακές Εγκαταστάσεις)                

ΣΧΕΤ. :     α.   ΥΑ 3046/304/89 (ΦΕΚ Δ΄ 59, «Κτιριοδομικός Κανονισμός»)

                β.   Ν. 3850/2010 (ΦΕΚ Α΄ 84, «Κύρωση του Κώδικα Νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων»)

  1. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε μέσω διαδικτυακού δημοσιεύματος (δίκτυο Σπάρτακος) ότι το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 αποκολλήθηκε μέρος του ταβανιού σε χώρους υγιεινής (τουαλέτες) του 588 ΤΕ Λέρου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από στελέχη τα οποία επικοινώνησαν μαζί μας για να μεταφέρουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του εν λόγω στρατοπέδου.

 

  1. Παράλληλα μας γνωστοποιήθηκε από συναδέλφους που ανησυχούν για τη σωματική τους ακεραιότητα, ότι η κατάσταση των κτιρίων είναι τέτοια που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο η αποκόλληση τμημάτων του σοβά, πιθανώς και μέρους της τοιχοποιίας λόγω φυσιολογικών φθορών, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά σε κάποια κτίρια, διότι όπως μας μεταφέρεται οι διαθέσιμες πιστώσεις για τις κτιριακές υποδομές είναι αμελητέες σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα.

 

  1. Και αν στη συγκεκριμένη περίπτωση το ευτυχές γεγονός ήταν η απουσία κάποιου μόνιμου στελέχους ή κάποιου στρατευσίμου με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τραυματισμός, αυτό δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού.

 

  1. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την ανάδειξη του θέματος προκειμένου:

 

              α.   Να διενεργηθεί πλήρης αυτοψία των κτιριακών δομών από αρμόδιο συνεργείο του ΓΕΣ στο πλαίσιο των σχετικών, προκειμένου να διαπιστωθεί η πλήρης έκταση των προβλημάτων.

 

              β.   Να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις προκειμένου να υπάρξει άμεση ανάληψη ενεργειών και πλήρης αποκατάσταση.

 

  1. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.