Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:     Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες

  1. Με αφορμή την διεξαγωγή του ακτοπλοϊκού δρομολογίου Πειραιάς – Καστελόριζο, με ενδιάμεσους σταθμούς τις νήσους Λειψούς, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη και Ρόδο, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι κατέφθασαν στην Ένωσή μας παράπονα στρατιωτικών από το νησί της Λέρου, αναφορικά με την εξαίρεση της ανωτέρω νήσου από τον προγραμματισμό. Τα παράπονα, που σχετίζονται κυρίως με την επιστροφή του πλοίου από Καστελόριζο προς Πειραιά, ήταν εντονότερα αυτή τη περίοδο μιας και ξεκινούν οι εορταστικές άδειες του Πάσχα, ωστόσο θεωρούμε ότι μεγάλος αριθμός των μόνιμων κατοίκων της Λέρου θα εκμεταλλευόταν το δρομολόγιο και κατά την αναχώρησή του από Πειραιά.

 

  1. Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρθηκαν, τυχόν άφιξη του πλοίου τα ξημερώματα του Σαββάτου στη ν. Λέρο, θα εξυπηρετούσε τους στρατιωτικούς με τελικό προορισμό τον Πειραιά καθώς θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν καλύτερα τόσο την εορταστική, όσο και την κανονική τους άδεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αναχωρώντας ουσιαστικά τα ξημερώματα της πρώτης ημέρας της άδειάς τους και όχι το βράδυ της δεύτερης ημέρας.

 

  1. Βεβαίως, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσα πρόσθετα στελέχη των ΕΔ θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξυπηρετηθούν από το συγκεκριμένο δρομολόγιο όμως πιστεύουμε ακράδαντα, με βάση όσα μας έχουν μεταφερθεί, ότι δεν θα ήταν λίγοι, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να υπήρχαν πρόσθετοι ενδιαφερόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους καθώς και κάτοικοι του νησιού γενικότερα.

 

  1. Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το υφιστάμενο δρομολόγιο και συμπεριλάβετε τη νήσο Λέρο σε αυτό.

 

  1. Η Π.Ο.Ε.Σ. προς την οποίαν κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείται για τις καθ’ αρμοδιότητα ενέργειές της.

 

  1. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση ή πληροφορία.