Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ :  Προσωπικό – Διοικητικά ( Καθυστέρηση στις διαδικασίες πληρωμής υπηρεσιών  αποτροπής μεταναστευτικών ροών ).

ΣΧΕΤ.:  α. Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74) , «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων ν.4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

               β. Υπ. Αριθ. 86/2021 έγγραφο της ΠΟΕΣ

 

  1.    Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ. επανέρχεται με το παρόν, επί του θέματος σχετικά με την εκ νέου καθυστέρηση στις διαδικασίες πληρωμής υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών, η οποία αντιστοιχεί στο ποσό των 13,22 ευρώ ανά υπηρεσία .

 

  1. Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) απέστειλε ως συνημμένο με το (β) όμοιο , καταγγελίες στελεχών υπηρετούντων σε μονάδες του Εβρου, σύμφωνα με τις οποίες, προσωπικό το οποίο εμπλέκεται  στην αντιμετώπιση του  μεταναστευτικού ζητήματος  και εκτελεί τις ως άνω υπηρεσίες, δεν έχει λάβει καμία αποζημίωση για διάστημα μεγαλύτερο των δύο (2) χρόνων πλέον , με αποτέλεσμα να εκφράζουν την ανησυχία τους για την καταβολή αυτής.

 

  1. Επισημαίνεται ότι, το ως άνω πρόβλημα έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικότερο σύνολο προβλημάτων ωραρίου-αποζημίωσης για το προσωπικό που εμπλέκεται στο μεταναστευτικό, αλλά και γενικότερα για το υπόλοιπο προσωπικό καθώς εκκρεμεί σειρά αποζημιώσεων, όπως η αποζημίωση για την νυχτερινή εργασία η οποία ισχύει βάσει του (α) σχετικού αλλά εκκρεμεί η εφαρμογή της από την 01/01/2017 ως και σήμερα.

 

  1. Παρακαλούμε για την άμεση ανάδειξη του θέματος καθώς και την ενημέρωση μας σχετικά με την πορεία της ως άνω αποζημίωσης και την ει δυνατόν επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής από τους αρμοδίους.