Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

16
Τρι, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την Βουλευτή του Κ.Κ.Ε κα. Κομνηνάκα Μαρία, συναντήθηκε, αντιπροσωπεία του ΔΣ της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ιωάννη Παπαπαναγιώτου, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Βασίλειο Καλαϊτζή και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχαήλ Μπαράκη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε  θερμό κλίμα. Συζητήθηκε σχεδόν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολεί το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου σε τοπικό αλλά και γενικότερο επίπεδο. Ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννης Παπαπαναγιώτου  παρέδωσε στη κα. Βουλευτή ενημερωτικό υπόμνημα, με λεπτομερή ανάλυση των θεμάτων.  Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • ασφαλιστικά (όπως οι αποστρατείες ΕΠΟΠ λόγω ηλικιακών ορίων)
  • σταδιοδρομικά (όπως ζητήματα που απασχολούν τους αποφοίτους ΑΣΣΥ, τους ΕΜΘ κλπ),
  • οικονομικά (όπως πρόσφατη ΚΥΑ για την αποζημίωση νυκτερινής εργασίας ή πλήθος άλλων υφιστάμενων αδικιών, το μισθολογικό κλιμάκιο Ανθυπολοχαγών ΕΜΘ κλπ)
  • μέριμνας (όπως θέματα αδειών, στήριξης των οικογενειών κλπ),
  • το μείζον θέμα των παραιτήσεων πάνω στο οποίο συμπυκνώνεται σχεδόν το σύνολο το προβλημάτων και δεν δείχνει να αντιμετωπίζεται.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε το έμπρακτο ενδιαφέρον από την Βουλευτή του Κ.Κ.Ε επί του συνόλου των προβλημάτων και σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές προς όφελος των εν ενεργεία στρατιωτικών.