Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Μέριμνα Υπέρ Στρατιωτικού Προσωπικού (Απαλλαγή Συζευγμένων Στελεχών οι Σύζυγοι των Οποίων Λείπουν Επί Μακρόν από τις Εστίες τους για Υπηρεσιακούς Λόγους)

Αγαπητές συναδέλφισσες / Αγαπητοί συνάδελφοι.

Προσφάτως, κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, έγγραφη πρόταση συναδέλφου – μέλους μας, όπως σας τη μεταφέρουμε αυτολεξεί:

«1. Σας γνωρίζω ότι ικανός αριθμός οικογενειών συζευγμένων στελεχών του ΣΞ που συνυπηρετούν και έχουν ανήλικα τέκνα, αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εκτέλεση 24 ωρών υπηρεσιών, νυχτερινών και λοιπών εκπαιδεύσεων, αντιπροσωπειών και γενικότερα υποχρεώσεων πέραν του ωραρίου απασχόλησης, όταν ένας εκ των δύο απουσιάζει επί μακρόν σε εκπαιδεύσεις στις οποίες απαιτείται φυσική παρουσία.

2. Σύμφωνα με το σχετικό (σ.σ. Φ.440/35948098/Σ.169/ΓΕΣ/ΔΙΜΠΡΟ/ 1α) δίδεται η δυνατότητα στα παραμένοντα στελέχη να εκτελούν εκ των προτέρων ή μετά την επιστροφή των συζύγων τους τις προβλεπόμενες υπηρεσίες τους χωρίς να απαλλάσσονται από την υποχρέωση.

3. Κατόπιν των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποιες εκπαιδεύσεις αξιωματικών έχουν μεγάλη διάρκεια (έως και 6 μήνες), αλλά και ότι αρκετές από αυτές είναι υποχρεωτικές και ειδικότερα στις περιπτώσεις, όπου το παραμένουν στέλεχος είναι Υπξκός και εκτελεί πολλές σε αριθμό υπηρεσίες (π.χ. 4 υπηρεσίες μηνιαίως) μετά την επιστροφή του/της συζύγου θα έχει την υποχρέωση εκτέλεσης ιδιαίτερα μεγάλο αριθμού υπηρεσιών, προτείνω την απαλλαγή των παραμενόντων στελεχών από τις υπόψη υποχρεώσεις.»

Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό το δίκαιο του αιτήματος του συναδέλφου μας, καθώς, η επί μακρού χρονικού διαστήματος απουσία των συζύγων των συναδέλφων μας από τις εστίες τους, τις οικογένειές τους και από τα ανήλικα τέκνα τους για την εκτέλεση υπηρεσιακών υποχρεώσεων, όπως οι υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις βαθμολογικής εξέλιξης / σταδιοδρομίας, εκτός των άλλων σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούν στην καθημερινότητα και τη συνοχή της οικογένειας, επιβαρύνουν περαιτέρω, κατά την επάνοδο του μετακινούμενου στελέχους, την οικογένεια, καθώς το παραμένον στέλεχος υποχρεούται να καλύψει τις «χρωστούμενες» υπηρεσίες / υποχρεώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, λείποντας αυτή τη φορά το ίδιο από την οικία.

Παρακαλούμε για την υιοθέτηση της ως άνω πρότασης του συναδέλφου μας και τις περαιτέρω κατ’  αρμοδιότητάς σας ενέργειες.

ΕΣΠΕΕΞ 521/2020 ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΥΖΕΥΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΛΠ by ΠΟ ΕΣ on Scribd