Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του στρατού στον Έβρο όπως η καταστρατήγηση του ωραρίου, η μη χορήγηση των προβλεπομένων απαλλαγών και η μη καταβολή αποζημιώσεων μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Ιωακείμ Μοσχοβάκης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.) Ιωακείμ Μοσχοβάκης αναφέρθηκε σε παράπονα προς την Ένωση από το προσωπικό του στρατού που αφορούν συστηματική καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας με πρόφαση το μεταναστευτικό ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020: “Ορισμένες περιπτώσεις, από τις καταγγελίες βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι συνάδελφοι ξεπερνάνε τις 70 ώρες ανά εβδομάδα ενώ η νομοθεσία είναι σαφέστατη και μιλάει για 40 ώρες“.

Επιπρόσθετα με αυτόν τον τρόπο καταπατούνται και οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ώρες αναπαύσεως με την μη χορήγηση απαλλαγών που προβλέπονται από τον νόμο ενώ ο κ. Μοσχοβάκης έκανε λόγο και για την έλλειψη μηχανισμού υπερωριακής απασχόλησης στις Ένοπλες Δυνάμεις: “Τα στελέχη έχουν εγκλωβιστεί σε μια ιδιότυπη κατάσταση να εργάζονται πέραν του επιτρεπτού ωραρίου και να μην αποζημιώνονται“.

“Ο στρατός δεν είναι για τα πάντα. Κάνουμε την δουλειά μας πάρα πολύ καλά. Τα αποτελέσματα για το μεταναστευτικό μέχρι και σήμερα είναι πάρα πολύ καλά παρόλα αυτά αυτό για να γίνει θέλει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια” ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: “Αυτό το σύνθημα το “Ο Έβρος δεν πέφτει” φυσικά δεν πέφτει ο Έβρος. Ο Έβρος είναι ένα ποτάμι. Αλλά τη φρουρά του Έβρου την αποτελούν άνθρωποι. Οι άνθρωποι κάποια στιγμή όμως από τις τόσες πολλές ώρες που εργάζονται θα πέσουν“.

Ο κ. Μοσχοβάκης μίλησε και για τις τελευταίες εξελίξεις με την εμπλοκή του στρατού σε ... Διαβάστε περισσότερα και ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Πηγή: radioevros.gr