Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Περίπολα Πυρασφαλείας (Υγιεινή και Ασφάλεια Προσωπικού)

Ήδη διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και όπως είναι γνωστό, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να εκτελούν κατ΄ αποκλειστικότητα περίπολα δασοπροστασίας, προκειμένου να απελευθερωθούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη εργασίας, παρά τω κ. Πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πέραν του κλίματος δυσαρέσκειας των στελεχών για την ενασχόλησή τους έξω από τα καθήκοντα της κύριας αποστολής τους, πέραν της μη καταβολής υπερωριακής αποζημίωσης για την εκτέλεση των καθηκόντων τους αυτών, πέραν του μη λογισμού ξεκούρασης των ιδίων καθώς και της οικογενειακής τους ηρεμίας ενόψει του καλοκαιριού, θέλουμε να αναδείξουμε σαν Ένωση, ένα τεράστιο και φλέγον ζήτημα που προκύπτει, αυτό της ασφάλειας των κινήσεων του προσωπικού για την εκτέλεση του ως άνω επιπρόσθετου καθήκοντος εκτέλεσης περιπόλων πυρασφαλείας.

Οι συνάδελφοι μας καλούνται να εκτελέσουν την αποστολή τους με οχήματα που δεν πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις στα πλαίσια της ασφαλούς μετακίνησης (έχουν στο ενεργητικό τους ατελείωτα χιλιόμετρα, παλαιά ελαστικά κ.α.). Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής σε συνάρτηση με τη μη ύπαρξη κλιματισμού καθώς και την ύπαρξη πλαστικής τέντας στα οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν, καθιστούν τις συνθήκες δύσκολες και επικίνδυνες για την υγεία του προσωπικού και την εκτέλεση της εν λόγω αποστολής.

Η Ένωσή μας, στο πλαίσιο της αποκαλούμενης αναβαθμισμένης συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο Δήμοι και Περιφέρειες να αποκτήσουν ρόλο κλειδί στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, όπως αυτό προκύπτει από την προαναφερθείσα σύσκεψη εργασίας, προτείνει, για την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών, τη χρήση οχημάτων της Περιφέρειας για την εκτέλεση της αποστολής του προσωπικού κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. 

Περίπολα-Πυρασφαλείας by ΠΟ ΕΣ