Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ: Απασχόληση Εκτός Εργασίμου Ωραρίου (Δοκιμαστικά Παρελάσεως)

ΣΧΕΤ. :  Δελτίο Τύπου ΕΣΠΕΕΔΤΑ της 17-03-23

  1. Επανερχόμενοι στο σχετικό και μετά την δημοσιοποίησή του σας γνωρίζουμε ότι κατέφθασαν νέες καταγγελίες Ένωσή μας από στελέχη του ΣΞ και μάλιστα όχι μόνο από Μονάδες τις Αττικής, σχετικά με τις πρόβες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου που διενεργούνται στον Αυλώνα και που επιβεβαιώνεται (από τις καταγγελίες) ότι τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των στρατιωτικών (εν προκειμένω του ελεύθερου χρόνου) έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
  2. Συγκεκριμένα όπως μας γνωστοποιήθηκε από δεκάδες μέλη μας και μη, το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023 μεταφέρθηκε «προφορική Διαταγή», για διενέργεια δοκιμαστικής διελεύσεως από τα τμήματα καθώς και εργασιών συντήρησης των οχημάτων, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και από ώρα 09:00 έως 13:00. Δυστυχώς, παρά την άμεση αντίδρασή μας, πληροφορηθήκαμε ότι η πρόβα όχι μόνο δεν ακυρώθηκε αλλά διήρκησε σχεδόν μία ώρα παραπάνω.
  3. Από τα προαναφερθέντα καθίσταται προφανές ότι πρόκειται για προγραμματισμένη υπερωριακή απασχόληση σε χρόνο εκτός του θεσμοθετημένου εργασίμου ωραρίου, η οποία έγινε εις βάρος θεσμοθετημένων δικαιωμάτων του προσωπικού, επιδρώντας δυσμενώς ακόμα και στους οικογενειακούς προγραμματισμούς αυτών.
  4. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μεσολαβήσετε για να μας χορηγηθεί αντίγραφο της Διαταγής με την οποίαν έγινε μαζική ανάκληση προσωπικού για εργασία και συμμετοχή προσωπικού σε υπηρεσιακές υποχρεώσεις σε ημέρα αργίας (Σάββατο), καθώς επίσης να μας γνωστοποιηθούν οι ενέργειες που έχουν αναληφθεί από την Υπηρεσία για την αποζημίωση των στελεχών, για την υπερεργασία που αποδεδειγμένα παρείχαν.