Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Ειδική Αποζημίωση Μετεωρολόγων

α. Ν.4427/2016 (ΦΕΚ Α΄ 188, «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις»)

β. Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δηµοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, µέτρα εφαρµογής των δηµοσιονοµικών στόχων και µεταρρυθµίσεων, µέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθµίσεις, Μεσοπρόθεσµο Πλαίσιο Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις»)

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παρ. Ε΄ του άρθρου 127 του (β) σχετικού, στο στρατιωτικό προσωπικό, που υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς και στο στρατιωτικό προσωπικό ειδικότητας μετεωρολόγου που υπηρετεί σε μετεωρολογικά κλιμάκια της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ή σε μετεωρολογικά κλιμάκια, που εδρεύουν σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας καταβάλλεται αποζημίωση, το ύψος της οποίας, ο τρόπος καταβολής και κάθε άλλη λεπτομέρεια καθορίζεται με την υπουργική απόφαση της παρ. 5 του άρθρου 65 του ν. 4427/2016 (Α΄ 188).

2. Καθημερινώς φθάνουν στην Ομοσπονδία μας παράπονα από συναδέλφους μας ειδικότητας Μετεωρολόγου, που υπηρετούν τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΜΥ όσο και σε κλιμάκια αυτής ανά την Επικράτεια, ότι μέχρι και σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί ούτε ένα σεντ από την αποζημίωση θέματος.

3. Ελπίζοντας ότι η υπόψη αποζημίωση, τα χρήματα της οποίας έτσι κι αλλιώς θεωρούμε ότι δεν προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό μισθοδοσίας των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, αλλά από τον ειδικό λογαριασμό που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 65 του (α) σχετικού, για τη διαχείριση των ποσών από τα τέλη διαδρομής και τερματικής περιοχής από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Πτήσεων (EUROCONTROL), δεν θα καταλήξει στις καλένδες, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε:

α. Τους ακριβείς λόγους που δεν έχει ενεργοποιηθεί εισέτι η διάταξη της παρ.1 και δεν έχει καταβληθεί μέχρι και σήμερα η εν θέματι αποζημίωση και

β. Εάν έχουν πιστωθεί και σε ποιον λογαριασμό τυχόν ποσά από τον (EUROCONTROL), τα οποία οφείλονταν να δοθούν στους δικαιούχους στρατιωτικούς μετεωρολόγους, που υπηρετούν στις αναφερόμενες Μονάδες της ως άνω παρ. 1 και δεν έχουν εισέτι διατεθεί.

ΠΟΕΣ 956/2020 ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd