Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

14
Κυρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Διάθεση Προσωπικού για Στήσιμο Δομών Φιλοξενίας Μεταναστών στη Νήσο Λέσβο

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 74/14.9.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Με το παρόν έγγραφό μας, διαμαρτυρόμαστε εντόνως και σας μεταφέρουμε τη δικαιολογημένη πλέον αγανάκτηση των συναδέλφων μας, καθόσον, όπως μας γνωρίζεται με το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.), το οποίο σας αποστέλλουμε, συνημμένως, για ενημέρωσή σας, με έγγραφη διαταγή της 98 ΑΔΤΕ, μετά από προφορική διαταγή της ιεραρχίας, τριακόσιοι είκοσι (320) συνάδελφοί μας, ελάχιστες ώρες μετά την εμπλοκή του Στρατού Ξηράς στο στήσιμο σκηνικού υλικού και στη διαμόρφωση χώρου στο Καρά Τεπέ, ζητείται να εργαστούν τις ημερομηνίες 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2020, μέσα στον ήλιο και μέσα στη ζέστη για δώδεκα (12) συνεχόμενες ώρες, ήτοι από τη 07.00΄ ώρα έως και τη 19.00΄ ώρα καθημερινώς, στην περιοχή ΠΒ Μαυροβουνίου, για αποστολή η οποία δεν τους εγνώσθη εκ των προτέρων, χωρίς να τους διατεθούν τα προβλεπόμενα και κατάλληλα μέσα προστασίας της υγείας, της ασφάλειάς τους και εν γένει της ζωής τους, χωρίς αποζημίωση και χωρίς απαλλαγή (μάλιστα μας μεταφέρθηκε ότι όσοι έχουν προγραμματιστεί για εκτέλεση υπηρεσίας εντός των στρατοπέδων, θα την εκτελέσουν κανονικώς, ανεξάρτητα της διάθεσής τους στην ως άνω εργασία). 

Κατόπιν τούτων ζητάμε την άμεση απεμπλοκή των στρατιωτικών από την ως άνω αποστολή, η οποία για ακόμη μία φορά εκφεύγει της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων, τη χορήγηση απαλλαγής σε όλα τα στελέχη που ήδη απασχολήθηκαν τις παρελθούσες ημέρες και στην πληρωμή όλων των ωρών εργασίας που τούτοι απασχολήθηκαν πέραν του ωραρίου εργασίας.

........

ΘΕΜΑ : Απασχόληση Προσωπικού σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

α. Η από 12 Σεπτεμβρίου επιστολή της ΠΟΕΣ προς την ΑΕ Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

β. ΕΜ SIC:QAA/MSGID/98 ΑΔΤΕ/3ο ΕΓ/ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

1. Η Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης πλήθους παραπόνων και αγανάκτησης των συναδέλφων που υπηρετούν στη νήσο Λέσβο και ειδικότερα αυτών των Μονάδων, στελέχη των οποίων διατάχθηκαν προφορικώς από το βράδυ της παρελθούσης Παρασκευής (11.9.2020), να απασχοληθούν (και συνεχίζουν να απασχολούνται) πέραν του ωραρίου εργασίας τους, στη συγκρότηση πρόχειρης δομής φιλοξενίας για τους μετανάστες – πρόσφυγες, που διέμεναν στο πρώην (πλέον) ΚΥΤ Μόριας, με στήσιμο σκηνών και διαμόρφωση του χώρου με τις κατάλληλες και απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία αυτή στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

2. Ήδη, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με την (α) σχετική, κατήγγειλε την ως άνω δραστηριότητα και ζήτησε την άμεση απεμπλοκή των συναδέλφων από την όλη επιχείρηση, καθόσον τούτη αφ΄ ενός εκφεύγει πλήρως της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων και αφ΄ ετέρου ευρίσκει τους στρατιωτικούς να προέρχονται από ένα σαρανταήμερο (40ήμερο) αυξημένης επιφυλακής, καταγράφοντας εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, να «επιστρατεύονται» ακόμη μια φορά για στήσιμο, εντός χρονικών ορίων, σκηνικού υλικού ανθρωπιστικής οργάνωσης, εργαζόμενοι ολημερίς αντιμετωπίζοντας  την τοπική κοινωνία που παραμένει ως ένα καζάνι που βράζει, αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες – πρόσφυγες. 

3. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την έκδοση του (β) σχετικού, κατά προφορική διαταγή της ιεραρχίας, με το οποίο όχι μόνο απεμπλέκεται το προσωπικό, αλλά τουναντίον, ελάχιστες ώρες μετά τη συνδρομή μας στο Καρά Τεπέ, ενισχύεται έτι περαιτέρω, αφού για τις ημερομηνίες 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2020 τριακόσια είκοσι (320) άτομα θα πρέπει να ευρίσκονται στην περιοχή ΠΒ Μαυροβουνίου και να εργαστούν, άκουσον άκουσον, από τη 07.00΄ ώρα έως και τη 19.00΄ ώρα, δηλαδή για δώδεκα ολόκληρες συνεχόμενες ώρες, κάτω από τον ήλιο και μέσα στη ζέστη, εν καιρώ κορωνοϊού.

4. Η Ένωσή μας, με το παρόν έγγραφό της, διαμαρτύρεται έντονα και ζητά αφ΄ ενός την άμεση απεμπλοκή όλων των στρατιωτικών που εμπλέκονται/θα εμπλακούν στην υπόψη επιχείρηση και αφ΄ ετέρου την ενημέρωσή της στα κάτωθι ερωτήματα και προβληματισμούς, όπως τούτα διατυπώθηκαν από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους μας:

α. Ποιος ακριβώς, καθώς δεν αναφέρεται ρητά, έδωσε την προφορική διαταγή για την απασχόληση τριακοσίων είκοσι (320) ατόμων για εργασίες στο Π.Β Μαυροβουνίου, οι οποίες (εργασίες) εκφεύγουν της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων;

β. Τι ακριβώς εργασίες θα πραγματοποιηθούν, αφού ούτε αυτές  αναφέρονται ρητώς, που απαιτούν την παρουσία τόσου προσωπικού και μάλιστα το διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου επί συνεχόμενο 12ωρο, καθ΄ υπέρβαση του 40ωρου εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας;

 

ΠΟΕΣ 1321/2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΛΕΣΒ 74/2020 Καταγγελια Για Hot Spots by ΠΟ ΕΣ on Scribd