Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση Στρατιωτικών για τη Νυκτερινή Εργασία τους

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1321/2020 έγγραφό μας

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ, 1349/2020 έγγραφό μας

γ. Επίκαιρη ερώτηση 1075/2020 της Βουλής των Ελλήνων (ΣΥΡΙΖΑ)

Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Με τη (γ) σχετική ερώτησή του, με αφορμή τα (α) και (β) όμοια έγγραφά μας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ. Γεώργιος Τσίπρας,  μεταξύ των άλλων σας ρώτησε για τις ενέργειες του ΥΠΕΘΑ (και του ΥΠΟΙΚ) σχετικώς με την αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας των στρατιωτικών και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση της προβλεπόμενης κοινής υπουργικής απόφασης, που θα καθορίσει του όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής της (της αποζημίωσης).

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε την πλήρη αγανάκτηση του συνόλου των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών, αναφορικά με την απάντηση που δώσατε στη δια ζώσης παρουσία σας στο Ελληνικό κοινοβούλιο, για το ως άνω θέμα, εμπεριέχουσα για ακόμη μία φορά την απαξίωσή τους, αφού μεταφέρετε την όποια ευθύνη στο Υπουργείο Οικονομικών.   

Θεωρώντας ότι σχεδόν τέσσερα (4) χρόνια μετά η έκδοση της επίμαχης κοινής υπουργικής απόφασης φέρεται να παραπέμπεται στις καλένδες, κάποια σημεία της απάντησής σας χρήζουν διευκρινίσεων, τις οποίες σας προκαλούμε να τις δώσετε δημοσίως ώστε να κριθούν από όλες και όλους τις/τους στρατιωτικούς.

Στην απάντησή σας, λοιπόν, μεταξύ των άλλων αναφέρατε ότι: «… Έχει εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του ανώτατου ορίου νυκτερινής απασχολήσεως κι είναι προφανές ότι ως σήμερα η άρνηση του καθ’ ύλη αρμοδίου Υπουργείου Οικονομικών για την υπογραφή αυτής της ΚΥΑ έχει να κάνει με τις δημοσιονομικές συνθήκες και δυσκολίες, καθώς και την υποχρέωση διαφύλαξης του εκάστου εκτελούμενου προϋπολογισμού…..».

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Armyvoice.gr της 5.10.2020 με τίτλο: «Στρατιωτικός συνδικαλιστής κατά ΥΕΘΑ: Ψεύδεται για τα νυχτερινά», αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι από «διασταυρωμένες πληροφορίες» στο υπουργείο Οικονομικών «όχι μόνο ΚΥΑ δεν έχει αποσταλεί από το ΥΠΕΘΑ για το εν λόγω ζήτημα αλλά και για κανένα άλλο θέμα επί της Υπουργίας του κ. Παναγιωτόπουλου».

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να καταληφθεί οποιαδήποτε αμφιβολία και αμφισβήτηση δημιουργήθηκε στη σκέψη όλων των στρατιωτικών, παρακαλούμε όπως δημοσιοποιήσετε: 

  • τον αριθμό πρωτοκόλλου εξερχομένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο εξήλθε το σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης, με παραλήπτη το Υπουργείο Οικονομικών και 
  • τη φερόμενη ως εκδοθείσα ως άνω κοινή υπουργική απόφαση, γνωρίζοντάς μας το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, που πιθανώς διέλαθε της προσοχής μας. 

Το Υπουργείο Οικονομικών, προς το οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας παρακαλείται όπως μας γνωρίσει: 

  • τον τυχόν υπάρχοντα αριθμό πρωτοκόλλου της εισερχόμενης ως άνω φερόμενης κοινής υπουργικής απόφασης στο Υπουργείο Οικονομικών επί Υπουργίας ΥΠΕΘΑ του κ. Παναγιωτόπουλου και 
  • τυχόν ενέργειές του επί του εν θέματι αντικειμένου. 

ΠΟΕΣ 1450/2020 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd