Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ  :    Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Δημοσιεύματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινώς, άλλωστε και ο ίδιος το ανακοινώσατε, αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα προσληφθούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, για ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους, Έλληνες πολίτες που θέλουν να σταδιοδρομήσουν με τους θεσμούς του Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ) ή του Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Ήδη και οι δύο (2) ως άνω θεσμοί υπάρχουν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι ΕΠΟΠ έχουν μονιμοποιηθεί όλες οι σειρές, ενώ οι ΟΒΑ ευρίσκονται πλέον στη δεύτερη τριετία πρόσληψής τους (μετά από ανανέωση) και δεν υφίσταται, τουλάχιστον προς το παρόν, νομοθετικό πλαίσιο για περαιτέρω παραμονή τους (πέραν της 6ετίας).

Μπορεί οι ΟΒΑ να έχουν μπροστά τους περί τα δύο (2) έτη προκειμένου να απολυθούν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο από τώρα αρχίζουν να ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον, καθόσον πολλοί εξ αυτών προσελήφθησαν σε μεγάλη ηλικία και όπως αντιλαμβάνεστε πολύ δύσκολα θα βρουν μια θέση στο εργασιακό περιβάλλον.

Με το παρόν έγγραφό μας σάς μεταφέρουμε την παράκλησή τους, είτε να εξασφαλίσετε την περαιτέρω παραμονή τους, δια μονιμοποιήσεώς τους ως ΟΒΑ, είτε να τους δοθεί η δυνατότητα μετάταξης στο θεσμό των ΕΠΟΠ, είτε να συμμετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό για την πρόσληψη ΕΠΟΠ, τουλάχιστον για τους ήδη υπηρετούντες ΟΒΑ με την προϋπόθεση ότι θα παρακαμφθεί το ανώτατο ηλικιακό όριο πρόσληψής τους, ήτοι το 28ου έτος ηλικίας τους, δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι υπηρετούντες, κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού για πρόσληψη ΕΠΟΠ, ΟΒΑ που έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους, κατά παρέκκλιση του ισχύοντος ηλικιακού ορίου.

Θωρώντας ότι η αγωνία των εκατοντάδων συναδέλφων μας ΟΒΑ είναι βάσιμη και ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο και εφαρμόσιμο και ευελπιστώντας ότι σύντομα θα δούμε ενέργειές σας προς την προτεινόμενη κατεύθυνση, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.   

ΠΟΕΣ 1503/2020 ΟΠΛΙΤΕΣ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΚΑΤΑΞΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd