Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση ΟΒΑ Λόγω Απόλυσης

α. Ν.1911/1990 (ΦΕΚ Α΄ 166, «Εισαγωγή γυναικών στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές, ρύθμιση στρατολογικών θεμάτων και άλλες διατάξεις»)

β. Το από 19.3.2021 δημοσίευμα του ιστολογίου Armyvoice.gr, με τίτλο: «Κατάντια ΥΠΕΘΑ: Χρωστάνε την αποζημίωση σε αποστρατευθέντες ΟΒΑ»

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 13 του (α) σχετικού, όπως αντικαταστάθηκε και έκτοτε ισχύει, ορίζεται ότι: «Οι οπλίτες που ανακατατάσσονται και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται δικαιούνται εφάπαξ αποζημίωσης για κάθε μήνα στρατιωτικής υπηρεσίας τους ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης, ίσης με το ένα πέμπτο (1/5) των μηνιαίων αποδοχών που λαμβάνουν κατά την ημερομηνία απόλυσης τους….. Το ύψος της παραπάνω αποζημίωσης είναι δυνατόν να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Απευθυνόμενοι στην Ομοσπονδία μας, Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), που απολύθηκαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ήδη από το παρελθόν έτος (2020), μας γνώρισαν ότι δεν έχουν λάβει ακόμη την οφειλόμενη αποζημίωσή τους (περί τα 8.000,00 ευρώ) και ελλείψει των προϋποθέσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας από τον ΟΕΑΔ στερούνται οικονομικής ανάσας σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους μας, ζητώντας την ανάδειξη και δημοσιοποίηση του θέματος.

Το θέμα ήδη αναδείχτηκε με το (β) σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα μάλιστα με το οποίο, το ΓΕΝ, ελλείψει αδυναμίας καταβολής της εν θέματι αποζημίωσης, ζήτησε την οικονομική βοήθεια από το ΓΕΣ.

ΠΟΕΣ 464/2021 ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΒΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd