Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

16
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ:   Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

ΣΧΕΤ. :   α.   ΥΑ 3046/304/89 (ΦΕΚ Δ΄ 59, «Κτιριοδομικός Κανονισμός»)

              β.   Ν. 3850/2010 (ΦΕΚ Α΄ 84, «Κύρωση του Κώδικα Νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων»)

              γ.   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 08/2023 έγγραφό Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ.

              Κύριε Υπουργέ.

 Με πρόσφατό έγγραφό της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου ανέδειξε με το (γ) σχετικό, το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένα, τα σοβαρά προβλήματα σε κτιριακές εγκαταστάσεις σε Μονάδα της ν.Λέρου.

Δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών των τελευταίων πολλών ετών, η Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι από τα κυριότερα «θύματα», καθ’ όσον θεωρείται πολυέξοδη. Οι κτιριακές δομές και εγκαταστάσεις αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πρακτικής περικοπών, που αντιμετωπίζει την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία ως «έξοδο».

 Στην περίπτωση που αναδεικνύει το (γ) σχετικό, η αποκόλληση από την τοιχοποιία έγινε δίχως παρόντες. Άραγε πρέπει να υπάρξει τραυματισμός προσωπικού για να αυξηθούν οι δαπάνες, οι οποίες, ιδίως όσον αφορά τις κτιριακές δομές και εγκαταστάσεις αποτελεί κοινό μυστικό ότι αντιμετωπίζονται ως ιδιαίτερα δαπανηρές;

 Όπως μας μεταφέρεται, οι κτιριακές δομές και εγκαταστάσεις στη ν.Λέρο και όχι μόνο στο υπόψιν Τάγμα, είναι παλαιές και χρήζουν εκτεταμένων συντηρήσεων αλλά τα διατιθέμενα ποσά δεν επαρκούν, ενώ η γραφειοκρατία δυσχεραίνει την κατάσταση. Ευελπιστούμε ότι η τακτική αυτή θα αλλάξει πριν υπάρξει τραυματισμός.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.  

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.