Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΕ) στις ΕΔ – Παράταση Χειρόγραφης Συνταγογράφησης

α. Φ.760/49/474517/Σ.61/05.2.2020/ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ/2

β. Το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 275/18.2.2020 έγγραφό μας

1. Σύμφωνα με την παράγραφο 2δ του (α) σχετικού και μέχρι την πλήρη έναρξη εφαρμογής του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Ε.) (έναρξη εφαρμογής καθορίσθηκε η 10η Φεβρουαρίου 2020) καθορίσθηκε ότι μέχρι την 31η Μαρτίου 2020 θα γίνονται δεκτές και χειρόγραφες συνταγές σε Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας (ΑΒΝ).

2. Με το (β) σχετικό είχαμε επισημάνει προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Σ.Η.Ε., για τους ασφαλισμένους του ΥΠ.ΕΘ.Α., τα οποία δεν έχουν ή τουλάχιστον δεν έχουμε ενημερωθεί ότι έχουν επιλυθεί.

3. Επανερχόμενοι στο ως άνω (β) σχετικό έγγραφό μας και ενόψει των μέτρων πρόληψης που καθημερινώς λαμβάνονται, αλλά και της ενδεχόμενης αυξημένης ανάγκης για λήψη φαρμακευτικής αγωγής από το προσωπικό των ΕΔ, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η οποία (λήψη/χορηγία) ίσως καταστεί ανέφικτη μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης) παρακαλούμε, εφόσον δεν μπορούν να θεραπευθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη Σ.Η.Ε. άμεσα, για την παράταση της ανωτέρω, καθορισθείσας με το (α) σχετικό, ημερομηνίας λήξης της χειρόγραφης συνταγογράφησης στα Α.Β.Ν. μέχρι και δύο (2) μήνες μετά την οριστική παύση λήψης μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

ΠΟΕΣ 449/2020 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd