Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Προσωπικό-∆ιοικητικά (Χορήγηση Ειδικής Άδειας στο Στρατιωτικό Προσωπικό των Ε∆)

ΣΧΕΤ.: α. Φ.440/10/336996/Σ.4114/05 Ιουν 20/ΓΕΕΘΑ/Β΄ΚΛ/Β1

β. ΥΣ υπ΄αρίθµ. «2502»/08 Ιουν 21/ΓΕΣ/ΕΓΑ

1. Σας γνωρίζουµε σε εκτέλεση του (α) σχετικού, ότι ενόψει των επικείµενων πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, χορηγείται άδεια/απαλλαγή στο στρατιωτικό προσωπικό του ΣΞ, του οποίου τα τέκνα µετέχουν στις εξετάσεις, όπως παρακάτω:

α. Στο προσωπικό που διαµένει στον ίδιο τόπο µε την οικογένειά του, απαλλαγή από τα καθήκοντά του κατά τις ηµέρες των γραπτών εξετάσεων των τέκνων, συµπεριλαµβανοµένων των ειδικών µαθηµάτων και των τυχόν άλλων δοκιµασιών (ιατρικές, αθλητικές, ψυχοτεχνικές δοκιµασίες υποψηφίων σε Στρατιωτικές – Σωµάτων Ασφαλείας Σχολές).

β. Στο προσωπικό που διαµένει σε άλλο τόπο, από τον τόπο διαµονής της οικογενείας του, ειδική άδεια δεκαπέντε (15) ηµερών πέραν της δικαιούµενης κανονικής και δύο (2) επιπλέον ηµερών για κάθε ειδικό µάθηµα ή άλλη δοκιµασία (ιατρικές, αθλητικές, ψυχοτεχνικές δοκιµασίες υποψηφίων σε Στρατιωτικές – Σωµάτων Ασφαλείας Σχολές).

2. Η ανωτέρω άδεια να χορηγηθεί στους δικαιούχους µε µέριµνα των αρµοδίων, για τη χορήγηση κανονικής άδειας, ∆κσεων/∆νσεών.

3. Στις περιπτώσεις που δικαιούχοι είναι και οι δύο (2) γονείς, οι διευκολύνσεις θα παρέχονται στον έναν εκ των δύο.

4. Η άδεια αφορά το σύνολο των εξετάσεων πανελλαδικού χαρακτήρα για εισαγωγή στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, ήτοι και τέκνα στελεχών κατηγορίας «Ελλήνων του Εξωτερικού».

5. Εφίσταται η προσοχή όλων των εµπλεκοµένων στη διασφάλιση των προϋποθέσεων χορήγησης των διευκολύνσεων στους δικαιούχους των κατηγοριών των παρ. 1, 3 και 4 του παρόντος, καθώς και του χρόνου ο οποίος δεν µπορεί να επιµηκυνθεί πέραν της εξεταστικής περιόδου.

6. Οι ανωτέρω διευκολύνσεις τυγχάνουν εφαρµογής, συµφώνως των κατά χρονική περίοδο ισχυόντων περιορισµών που αφορούν στις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν, λόγω της πανδηµίας COVID-19.