Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2021

Προς κάθε ενδιαφερόμενη/ο.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη όμοιες για την εισαγωγή μαθητών στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ, στις οποίες συμμετείχαν/έχουν, ως μέλη των επί μέρους εξεταστικών επιτροπών, στρατιωτικοί.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με διατάξεις σχετικής υπουργικής απόφαση (δείτε εδώ) οι εμπλεκόμενες/οι στις ως άνω επιτροπές αποζημιώνονται.

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις οικείες διατάξεις:

«Άρθρο 1

Κατηγορίες Προσωπικού Επιτροπών

Το προσωπικό των επιτροπών εντάσσεται σε τέσσερις κατηγορίες, βάσει των οποίων καθορίζεται το ύψος της αμοιβής τους, ως ακολούθως:

α. Κατηγορία

Α΄:  Υπάγονται οι στρατιωτικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ., το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που ανήκει στο χώρο του Δημοσίου, οι συνταξιούχοι των κατηγοριών αυτών, οι καθηγητές Μέσης, Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης και οι ωρομίσθιοι καθηγητές που διδάσκουν στις Παραγωγικές Σχολές των Ε.Δ.…

Άρθρο 2

Αποζημίωση Επιτροπών

1. Καθορίζουμε την αποζημίωση, για κάθε βαθμολογούμενο γραπτό ή προφορική εξέταση υποψηφίου, των ειδικών εξεταστών, του Προέδρου, των μελών και του Γραμματέα των εξεταστικών επιτροπών, κατά κατηγορία προσωπικού του προηγούμενου άρθρου, ως εξής:

α. Για το προσωπικό της κατηγορίας Α΄, 0,16 € για καθένα. Η αμοιβή αυτή δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 16,00€…

2. Για τις αθλητικές δοκιμασίες καταβάλλεται αποζημίωση, ίση προς το ½ της αποζημίωσης που καθορίζεται στο παρόν άρθρο, σύμφωνα με την κατηγορία που ανήκουν τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών. Οι επιμέρους αθλητικές δοκιμασίες, θεωρούνται ως ενιαίο μάθημα και η αποζημίωση υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.

3. Για την ψυχοτεχνική δοκιμασία καταβάλλεται η αποζημίωση που καθορίζεται στο παρόν άρθρο, σύμφωνα με την κατηγορία που ανήκουν τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών. Τα επιμέρους στάδια της ψυχοτεχνικής δοκιμασίας, θεωρούνται ως ενιαίο μάθημα και η αποζημίωση υπολογίζεται για ένα μάθημα, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.

4. Για κάθε μάθημα καταβάλλεται μια αποζημίωση, ανεξάρτητα αν προβλέπεται για ίδιο μάθημα, γραπτή και προφορική εξέταση…

Άρθρο 3

Δικαιολογητικά

1. Η πληρωμή των αναφερόμενων αποζημιώσεων γίνεται με τα ακόλουθα δικαιολογητικά, πέραν των τυχόν απαιτούμενων από ειδικές διατάξεις, για τις πρόσθετες αμοιβές:

α. Αντίγραφο διαταγής διορισμού.

β. Βεβαίωση του Δντη Σπουδών της οικείας Σχολής.

2. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει Δντης Σπουδών, θα χορηγείται βεβαίωση από τον πρόεδρο της οικείας επιτροπής στην οποία θα βεβαιώνονται: …»

Για οποιαδήποτε διαφορετική αντιμετώπιση ή προβλήματα στην αποζημίωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Ομοσπονδία μας.

ΠΟΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd