Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Τρι, Ιαν

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με θλίψη λάβαμε γνώση ανακοίνωσης υπογεγραμμένης από συναδέλφους στρατιωτικούς που εκπροσωπούν έτερη Ομοσπονδία εν ενεργεία στρατιωτικών για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Για τη μη καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης, η Π.Ο.Ε.Σ. και πρωτοβάθμιες ενώσεις στρατιωτικών - μέλη της έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήδη από το 2018, γεγονός που ΔΕΝ έχουν πράξει ούτε η Ομοσπονδία που εξέδωσε την ανακοίνωση ούτε μέλη της - πρωτοβάθμιες ενώσεις.

Αυτό βεβαίως αποτελεί δικαίωμά τους, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν το νομικά στοιχειώδες:  ότι αν η αίτησή μας ενώπιον του ΣτΕ γίνει δεκτή, το ακυρωτικό αποτέλεσμα θα αφορά ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, όπως ακριβώς η κατάρριψη του μνημονιακού μισθολογίου αφορούσε όλους τους στρατιωτικούς.

Κατανοούμε ότι δεν είναι ευχάριστη η θέση των υπογραφόντων την ανακοίνωση για τους αγώνες που ΔΕΝ έδωσαν και δε δίνουν και, δυστυχώς, δε μας προξενεί πλέον έκπληξη. Παραμένει, όμως, θλιβερό συνάδελφοι να επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τα μέλη τους ακόμα και για αγώνες που δίνονται για το κοινό καλό.

Απευθυνόμενοι λοιπόν, για ακόμη μία φορά αποκλειστικά και μόνο, στους συναδέλφους μέλη των πρωτοβάθμιων ενώσεων που δεν ανήκουν στην Ομοσπονδία μας τους ενημερώνουμε:

Πράγματι, η εκδίκαση της υπόθεσης των νυχτερινών στο ΣτΕ έχει καθυστερήσει, αλλά ακόμα και πρωτοετής φοιτητής της νομικής ή και όποιος πολίτης έχει δικάσει ποτέ ανάλογες υποθέσεις γνωρίζει ή – ρωτά και μαθαίνει - ότι οι υποθέσεις εισάγονται προς συζήτηση με βάση το πότε ο εισηγητής είναι έτοιμος/η και ανεξάρτητα από την πίεση που ασκούν οι διάδικοι. Τα δήθεν ερωτήματα περί αναβολών που ίσως, τάχα μπορεί να ζήτησε η Π.Ο.Ε.Σ. είναι απλώς και επιεικώς αστεία. Οι συνάδελφοι μπορεί να είναι σίγουροι ότι η – αναγκαστικά - διακριτική και θεσμική πίεση που ασκεί η Π.Ο.Ε.Σ. είναι προς την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης. Αν το Ελληνικό Δημόσιο (που είναι ο μόνος αντίδικός μας στην υπόθεση) ή άλλοι τρίτοι (που δεν είναι τυπικά αντίδικοί μας) έχουν λόγο καθυστέρησης και ασκούν πιέσεις προς την κατεύθυνση της καθυστέρησης δεν το γνωρίζουμε (και ελπίζουμε να μη το μάθουμε).

Επαναλαμβάνουμε ότι στο δικαστικό αυτό αγώνα, σε περίπτωση ευνοϊκής έκβασης, το αποτέλεσμα θα αφορά όλους τους στρατιωτικούς και θα δημιουργεί ανάλογες αξιώσεις ομοίως σε όλους (κατά το μέτρο βεβαίως που εκτελούν νυχτερινή εργασία). 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

κάποιοι προφανώς είχαν και έχουν ως μόνο ενδιαφέρον τους τη μη ύπαρξη της Π.Ο.Ε.Σ., λες και η Π.Ο.Ε.Σ. είναι κάτι αυτοφυές. Δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η Π.Ο.Ε.Σ. δεν είναι το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά οι πρωτοβάθμιες ενώσεις και, εν τέλει, οι συνάδελφοι μέλη των ενώσεων αυτών. Από μέρους μας, κατανοούμε ότι η συνεχής διεκδίκηση ενοχλεί, αφού δεν είναι ακτιβίστικη ενέργεια αλλά συνειδητή επιλογή. Κατανοούμε  ότι η επιλογή μας σε επίπεδο Ομοσπονδίας και πρωτοβάθμιων ενώσεων να διαθέτουμε τους πόρους μας, δηλαδή τα χρήματα των συναδέλφων μας, όλων εσάς, ώστε να πιέζουμε και δικαστικά την εκάστοτε πολιτική ηγεσία για τα δίκαια αιτήματά μας και όχι για να διεκδικούμε σφραγίδες αποκλειστικότητας ή για να υποβάλουμε μηνύσεις και αγωγές εναντίον συναδέλφων μας ενοχλεί. Να είστε βέβαιοι, όμως, ότι έτσι αρχίσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Και όλοι έχουμε και τη βούληση και τη γνώση να δίνουμε και να κερδίζουμε μάχες, όσα δικονομικά εμπόδια και να επιχειρούν κάποιοι να μας θέσουν, τα δε όργανα διοίκησής μας και οι νομικοί μας παραστάτες, παραμένουν στη διάθεση κάθε πρωτοβάθμιας οργάνωσης στρατιωτικών – κι ας ανήκει σε όποια Ομοσπονδία θέλει- προς ενημέρωση και συστράτευση στους αγώνες που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο μέλλον.

 Με εκτίμηση.