Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2023

Επίσημη συνάντηση με τον Τομέα Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα με το Γραμματέα του Τομέα, πρώην Υπουργό, κ. Γιώργο Πεταλωτή, και τους Αν. Γραμματείς του Τομέα, Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Θ. Χατζηαθανασίου, και κ. Παναγιώτη Μοσχολιό, καθώς και τον Επιστημονικό Συνεργάτη, κ. Μιχάλη Κοντογιάννη, είχε χθες, Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, στη Βουλή, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Δημήτριο Μεθενίτη και το Γενικό Γραμματέα, Διονύσιο Τσακαλάκη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, κατά το οποίο συζητήθηκε μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί στην καθημερινότητά τους και επί των οποίων παραδόθηκε λεπτομερές ενημερωτικό με τις θέσεις της Π.Ο.Ε.Σ.. Ενδεικτικά συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι αποστρατείες ΕΠΟΠ λόγω ηλικιακών ορίων, οι παραιτήσεις στις ΕΔ, η αποκατάσταση μισθολογικών και σταδιοδρομικών αδικιών Αξιωματικών προελεύσεως ΑΣΣΥ και ΕΜΘ, η πρόσφατη ΚΥΑ για την αποζημίωση νυκτερινής εργασίας κλπ.

Ωστόσο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νομοσχέδιο μέριμνας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί του οποίου διαπιστώθηκαν κοινοί προβληματισμοί, τόσο επί των υφιστάμενων άρθρων, όσο και επί πλήθους θεμάτων που έμειναν εκτός ρύθμισης.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε το έμπρακτο ενδιαφέρον από τον Τομέα Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, τόσο για τα προβλήματα των στρατιωτικών, όσο και για την αδυναμία επίλυσής τους από το επικείμενο νομοσχέδιο και σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές προς όφελος των εν ενεργεία στρατιωτικών.