Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 734/2020 έγγραφό μας, σχετικώς με τη μη αποδοχή εκ μέρους της Υπηρεσίας επικυρωμένων από δικηγόρο αντιγράφων πτυχίων ξένων γλωσσών, κατά τη διαδικασία κάλυψης της δαπάνης και το ερώτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου (δείτε εδώ), ο κ. ΥΕΘΑ απήντησε ως εξής:

Στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, συγκεκριμένα δε με την ΚΥΑ Φ.840/40/37608/Σ.9794/5 Ιουνίου 19 (ΦΕΚ Β΄ 2170/2019), καθορίζονται λεπτομερώς η διαδικασία, οι περιορισμοί και τα απαιτούμενα, προς υποβολή, δικαιολογητικά για την κάλυψη της δαπάνης απόκτησης πτυχίων ξένων γλωσσών από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο άρθρο 3 της ως άνω ΚΥΑ, προβλέπεται ότι ο δικαιούχος οφείλει να καταθέσει αντίγραφο πτυχίου ξένων γλωσσών από τον Φορέα παροχής πιστοποίησης γλωσσομάθειας, νόμιμα επικυρωμένου.

Στο άρθρο 11 παράγραφος 2 του ν.2690/9 Μαρ 99 (ΦΕΚ Α΄ 45/99), όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 1 παράγραφος 2 του ν.4250/26 Μαρ 14 (ΦΕΚ Α΄ 74/14), προβλέπεται ότι υποβάλλονται και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά:

  • Απλά και ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα πτυχίων που εκδόθηκαν από φορείς του Δημοσίου.
  • Απλά και ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα πτυχίων εκδοθέντων από ιδιωτικούς φορείς, εφόσον αυτά έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα πτυχίων από ιδιωτικούς φορείς, τα οποία φέρουν θεώρηση από Υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, τα Γενικά Επιτελεία κατά τη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών από τους δικαιούχους, αποδέχονται πάσης φύσης ευκρινές φωτοαντίγραφο δημοσίου εγγράφου και ιδιωτικού εγγράφου, νόμιμα επικυρωμένου, είτε από φορέα Δημοσίου είτε από δικηγόρο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και με σκοπό τη διασφάλιση της ακρίβειας των στοιχείων, διενεργείται ανά τρίμηνο δειγματοληπτικός έλεγχος γνησιότητας σε τουλάχιστον 5% των υποβληθέντων φωτοαντιγράφων πτυχίων ξένων γλωσσών.

Τέλος, αναφορικά με την κάλυψη δαπάνης αποζημίωσης των κατόχων αυτών, εφαρμόζονται απολύτως η σχετική διαδικασία που περιλαμβάνεται στην προαναφερθείσα ΚΥΑ, ανεξαρτήτως της παρέλευσης της προθεσμίας υποβολής των απαιτουμένων δικαιολογητικών.

ΚΚΕ ΑΣΣΥ 1990 ΕΡΩΤΗΜΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΚΚΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΠΤΥΧΙΩΝ ΞΕΝΩΝ... by ΠΟ ΕΣ on Scribd