Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Στη ΒτΕ καλούνται να απαντήσουν, μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 956/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ), οι αρμόδιοι Υπουργοί, για την καθυστέρηση στην καταβολή του ειδικού επιδόματος στους μετεωρολόγους που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στα κλιμάκια αυτής και στα μετωρολογικά κλιμάκια στις Μονάδες της ΠΑ, όπως σχετικός νόμος ορίζει, σε ερώτημα που κατέθεσε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών

Θέμα: Ειδική αποζημίωση μετεωρολόγων 

     Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς και στο στρατιωτικό προσωπικό ειδικότητας μετεωρολόγου που υπηρετεί σε μετεωρολογικά κλιμάκια της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ή σε μετεωρολογικά κλιμάκια που εδρεύουν σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, καταβάλλεται αποζημίωση, το ύψος της οποίας, ο τρόπος καταβολής και κάθε άλλη λεπτομέρεια καθορίζεται με την υπουργική απόφαση της παρ. 5 του άρθρου 65 του ν. 4427/2016 (Α΄ 188).

     Ωστόσο, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με ειδικότητα Μετεωρολόγου, που υπηρετεί τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας όσο και σε κλιμάκια αυτής ανά την Επικράτεια, καθώς και σε μετεωρολογικά κλιμάκια των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν έχει μέχρι σήμερα καταβληθεί η σχετική αποζημίωση όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την καταβολή της σχετικής νομοθετικά προβλεπόμενης αποζημίωσης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, με ειδικότητα Μετεωρολόγου που υπηρετεί σε υπηρεσίες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (κεντρική Υπηρεσία, μετεωρολογικά της κλιμάκια και μετεωρολογικά κλιμάκια μονάδων); 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd