Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονωϊού και όπως τούτα λαμβάνονται για πληρώματα των αρμάτων των Μονάδων Τεθωρακισμένων, μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1018/2020 έγγραφό μας που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 423/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) (δείτε εδώ), έρχονται ως ερώτημα από το ΚΚΕ, στη ΒΤΕ δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Μέτρα Προστασίας του προσωπικού αρμάτων από τον κορονοϊό 

      Με έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ), επισημαίνεται η έντονη ανησυχία και ο προβληματισμός των πληρωμάτων αρμάτων, που υπηρετούν σε μονάδες τεθωρακισμένων της Ξάνθης, σχετικά με τα μέτρα προστασίας του προσωπικού που έπρεπε να λαμβάνονται κατά το χειρισμό των αρμάτων.

      Στο έγγραφο της Ένωσης τα προβλήματα εντοπίζονται στο χειλόφωνο της κάσκας των αρματιστών και στα περισκόπια του άρματος, εξοπλισμός και μέσα που έρχονται σε άμεση επαφή με το στόμα και τα μάτια των χειριστών.

      Η Ένωση της Ξάνθης προτείνει μάλιστα στο έγγραφό της, προκειμένου να διαφυλαχθεί κατά το δυνατόν καλύτερα η υγεία του προσωπικού, μια σειρά από μέτρα, στην κατεύθυνση καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού όπως:

α. Την έκδοση οδηγιών συνεχούς απολύμανσης των υλικών και μέσων που έρχονται σε επαφή με το στόμα και τους οφθαλμούς του προσωπικού, με υλικά εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, φιλικά τόσο στο χρήστη, όσο και στο υπό απολύμανση μέσο και υλικό.

β. Την εξέταση της δυνατότητας της κάλυψης του χειλόφωνου και των προσοφθάλμιων με προστατευτικά υλικά μιας χρήσεως που δεν θα εμποδίζουν την χρήση αυτών και θα αυξάνουν το επίπεδο προστασίας του χρήστη.

γ. Την εξέταση της δυνατότητας χρέωσης των κασκών αρματιστή στον κάθε χρήστη, ως ατομικό υλικό που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον ίδιο και δε θα “μοιράζεται” μεταξύ των πληρωμάτων.

δ. Την επέκταση των ως άνω μέτρων προστασίας στο σύνολο του προσωπικού που χειρίζεται παρόμοια όργανα και μέσα, ανεξάρτητου Όπλου – Σώματος ή Κλάδου.

ε. Την απαγόρευση κοινής χρήσης μέσων και υλικών που έρχονται σε επαφή με το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του προσωπικού. Όπου είναι αδύνατο, να γίνει υποχρεωτική η εξασφάλιση της ορθής απολύμανσης αυτών με απολυμαντικά υλικά και μέσα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και υπό τυποποιημένες οδηγίες και διαδικασίες. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των πληρωμάτων αρμάτων των μονάδων Τεθωρακισμένων στην επικράτεια; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd