Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, μετά το υπ΄ αριθμ. 1068/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ), αναφορικά με τη μη εισέτι αποζημίωση των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς που εκτέλεσαν 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, σε πλήρη διαφοροποίηση με τους άλλους κλάδους των ΕΔ (ΠΝ και ΠΑ), που αποζημιώθηκαν και συνεχίζουν να αποζημιώνονται, με ερώτημα που κατέθεσε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη ΒτΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Αποζημίωση 24ωρων υπηρεσιών κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες στον Στρατό Ξηράς. 

      Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ) με έγγραφό της εκφράζει τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της για την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού, σχετικά με την αποζημίωση των υπηρετούντων στο Στρατό Ξηράς, για την υπηρεσία τους κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

      Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφό τους δηλώνουν την έκπληξή τους για το μείζον θέμα της πληρωμής των αργιών και των Σαββατοκύριακων, καθώς και ότι υπάρχει απόφαση από το Μάρτιο του 2018 του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, για την αναστολή της καταβολής της εν λόγω αποζημίωσης στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς, για το έτος 2018, λόγω έλλειψης των αναγκαίων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τι στιγμή μάλιστα που στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας καταβάλλεται η σχετική αποζημίωση για υπηρεσίες στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

      Επίσης με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ), υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να καταβληθεί η αποζημίωση για υπηρεσία στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα στα στελέχη του Στρατού Ξηράς, όπως καταβάλλεται στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας;
  2. Ποιες ενέργειες ανέλαβε, από την ανάληψη των καθηκόντων του, ώστε να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του ΓΕΣ οι αναγκαίες πιστώσεις, για την πληρωμή των οφειλομένων στα στελέχη του Στρατού Ξηράς από τις υπηρεσίες που εκτέλεσαν κατά τα έτη 2018 και 2019 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 24ΩΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΚ κ ΑΡΓΙΕΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd