Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 964/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 162/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.), σχετικώς με την αποζημίωση των διασωστών που συμμετέχουν ως μέλη πληρωμάτων σε ελικόπτερα του ΠΝ και της ΠΑ (δείτε εδώ), ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Χρήστος Μπουκώρος, κατέθεσε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερώτηση στη ΒτΕ, ως εξής: 

Xρήστος Mπουκώρος

Βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Χορήγηση Ειδικής Αποζημίωσης στα διασωστικά μέλη πληρώματος ελικοπτερών Π.Ν. και Π.Α.»

Κύριε Υπουργέ, οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις που εκτελούν και χρέη διασώστη ως μέλη πληρώματος στα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας δεν εντάσσονται στην κατηγορία των δικαιούχων του διασωστικού επιδόματος. Επίσης, δεν υφίσταται η απαιτούμενη απόφαση ΣΑΓΕ περί εντάξεως των ΕΠΟΠ της Πολεμικής Αεροπορίας που εκτελούν χρέη διασώστη στο προσωπικό μη τεχνικών ειδικοτήτων, το οποίο δύναται να τεθεί σε πτητική ενέργεια, αν και οι διασώστες αυτοί ίπτανται με τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας ως μέλη πληρωμάτων τους.

Αξίζει να αναγνωρίσουμε την προσφορά αυτών των ανθρώπων, καθώς και τους κινδύνους που διατρέχουν, παρέχοντάς τους ειδικό επίδομα διασώστη.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην χορήγηση ειδικής αποζημίωσης διασώστη στα μέλη πληρωμάτων ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετέχουν σε ενέργειες διάσωσης;

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2020

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ 

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΝ ΠΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd