Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά την απάντηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, απαντώντας στο υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1023/2020 έγγραφό μας, σχετικά με τη διάθεση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε πύλες εισόδου της Χώρας (αεροδρόμια και λιμάνια) (δείτε εδώ) το ΚΚΕ επανέρχεται, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ρωτά:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 

Θέμα: Αποζημίωση στελεχών υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων για οδοιπορικά, στέγαση και σίτιση, με σκοπό τους ελέγχους σε σημεία εισόδου της χώρας, λόγω κορονοϊού. 

      Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε την ερώτηση 7728 - 26/06/2020 και ανάμεσα στα άλλα επεσήμανε το γεγονός ότι η κυβέρνηση από τη μια διαφημίζει ότι τα οικονομικά της χώρας βρίσκονται σε καλό σημείο και ότι σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία, ενώ από την άλλη, χρησιμοποιεί τα στελέχη υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων καλύπτοντας την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού σε θέσεις και εργασίες, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ. Επεσήμανε επίσης ότι με τις αποφάσεις αυτές για τη διάθεση στελεχών σε σημεία εισόδου της χώρας για ελέγχους λόγω κορονοϊού, μειώθηκε ακόμη περισσότερο το προσωπικό των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

      Μέχρι σήμερα το προσωπικό που απασχολείται γι΄ αυτό το σκοπό αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διαμονή και τη σίτιση, χωρίς να υπάρχει μέριμνα από την κυβέρνηση για την κάλυψη αυτών των εξόδων.

      Η ερώτηση κατέληγε σε μια σειρά από ερωτήματα προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο τρίτο ερώτημα, ζητούταν από την κυβέρνηση να αναφέρει, ποιο είναι το ύψος των χρηματικών ποσών που δίνεται (εάν δίνεται) και από ποιον φορέα για την κάλυψη των ως άνω αναγκών από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντί για αυτό η κυβέρνηση απάντησε ότι: "Οι προβλεπόμενες για το ένστολο προσωπικό δαπάνες περί οδοιπορικών εξόδων και εξόδων διαμονής και σίτισης, που αφορούν στο εν λόγω, αξιοποιούμενο για τις ανάγκες αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού σε σημεία της χώρας, στρατιωτικό προσωπικό, καλύπτονται από τον προϋπολογισμό εξόδων του Ειδικού Φορέα "Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας", χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα τα ποσά που έχουν διατεθεί και ποια είναι τα ποσά που έχουν προϋπολογισθεί συνολικά για το σκοπό αυτό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια είναι συγκεκριμένα τα ποσά που έχουν προϋπολογιστεί για το σκοπό αυτό και πόσα μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί για τα οδοιπορικά έξοδα, τη διαμονή και σίτιση των στελεχών υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον έλεγχο των εισερχομένων από πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια) στη χώρα μας, λόγω κορονοϊού; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

 

ΚΚΕ Αποζημιωση Υγειονομικων Εδ Για Τουσ Ελεγχουσ Στα Σημεια Εισοδου 2η by ΠΟ ΕΣ on Scribd