Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών 

Θέμα: Να σταματήσουν οι διακρίσεις στις αμοιβές, ανάμεσα στο στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

     Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με ερώτησή του ανέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού ή όποιου άλλου Συντάγματος Προκάλυψης, αφού δε λαμβάνει το σχετικό επίδομα παραμεθορίων περιοχών, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που υπηρετούν στη Φρουρά Καστοριάς και εργάζονται στον ίδιο χώρο και στα Στρατιωτικά καταστήματα, με το στρατιωτικό προσωπικό του 15ου Συντάγματος Πεζικού, λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίων περιοχών.

     Ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ανάφερε ότι οι αρμοδιότητες για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκουν αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις υπεκφυγές απέναντι στα προβλήματα των στρατιωτικών και να απαντήσει συγκεκριμένα. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των διαφορών στη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου, ανάμεσα στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού ή όποιου άλλου Συντάγματος Προκάλυψης και τους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που υπηρετούν ομοίως στα Συντάγματα Προκάλυψης; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΟΙΚ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ κ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠ ΑΜΥΝΑΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd