Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

24
Τετ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1503/2020 έγγραφό μας, με το οποίο μεταφέρθηκαν οι ανησυχίες των υπηρετούντων συναδέλφων μας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και το εργασιακό μέλλον τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, στη ΒτΕ καλείται να απαντήσει ο κ. ΥΕΘΑ, μετά από ερώτημα που κατέθεσε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα:  Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) 

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της αναδεικνύει το πρόβλημα που σχετίζεται με τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), για τους οποίους πρόκειται  να λήξει η σύμβασή τους, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς εργασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), προτείνονται μια σειρά από μέτρα - λύσεις του προβλήματος όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, είτε δια της μονιμοποιήσεώς τους ως ΟΒΑ, είτε με τη δυνατότητα μετάταξης στο θεσμό των ΕΠΟΠ, είτε συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό για την πρόσληψη ΕΠΟΠ, τουλάχιστον για τους ήδη υπηρετούντες ΟΒΑ. Όλες οι παραπάνω προτάσεις προϋποθέτουν την παράκαμψη του ανώτατου ηλικιακού ορίου πρόσληψής τους, ήτοι το 28ου έτος ηλικίας τους, δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι υπηρετούντες, κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού για πρόσληψη ΕΠΟΠ, ΟΒΑ που έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους, κατά παρέκκλιση του ισχύοντος ηλικιακού ορίου. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση σχετικά με τη συνέχιση της εργασίας στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΟΠΛΙΤΕΣ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd