Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά από αλλεπάλληλα έγγραφά μας (υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1023/25.6.2020, 1028/29.6.2020, 1058/03.7.2020, 1132/22.7.2020και το ερώτημα που κατατέθηκε στη ΒτΕ από το ΚΚΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικώς με την αποζημίωση των στελεχών που διατέθηκαν στις πύλες εισόδου της Χώρας, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 σε επισκέπτες, ο αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, απήντησε ότι:

Όσον αφορά στις δαπάνες μετακίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), που διατέθηκαν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για ελέγχους στις πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια) σε νησιωτικά σημεία της χώρας, σας γνωρίζουμε ότι εντός μηνός Νοεμβρίου 2020, για όσα στελέχη Ε.Δ. έχουν προσκομιστεί πλήρη δικαιολογητικά, αυτά θα αποσταλούν για εκκαθάριση στη Διεύθυνση Ελέγχου, Εκκαθάρισης και Πληρωμής Δαπανών της Γ.Δ.Ο.Υ.Ε.Σ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ εκτιμάται ότι η αποζημίωση του συνόλου των στελεχών θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2021.

Περαιτέρω, γνωρίζεται ότι τα έξοδα διαμονής και σίτισης καθ’ όλο το διάστημα της διάθεσης των ανωτέρω, έχουν ήδη καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

ΚΚΕ Αποζημιωση Υγειονομικων Εδ Για Τουσ Ελεγχουσ Στα Σημεια Εισοδου 3η Απαντηση Υποπρο by ΠΟ ΕΣ on Scribd