Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1816/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 319/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.) αναφορικά με τον προληπτικό επταήμερο (7ημέρο) εγκλεισμό στελεχών πριν από αποστολή, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ερώτημα από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα:Αποζημίωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω προληπτικού εγκλεισμού τους. 

Σύμφωνα με έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.) και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αναφέρουν ότι πριν τη διεξαγωγή αποστολής, ή μετά την εκτέλεσή της, διατάσσεται προληπτικός εγκλεισμός προσωπικού εντός των μονάδων, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κορονοϊού, κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν στο έγγραφά τους, επειδή οι μονάδες κατά τη διάρκεια της προληπτικής καραντίνας, βρίσκονται ελλιμενισμένες στους αντίστοιχους ναυστάθμους, το προσωπικό δε δικαιούται ημερήσια αποζημίωση. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να υπάρξει αποζημίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με ποσό ίσο με αυτό της ημερήσιας αποζημίωσης, για όσες μέρες βρίσκονται σε αναγκαστικό εγκλεισμό εντός των μονάδων τους. 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΔ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ by ΠΟ ΕΣ on Scribd