Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1816/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 319/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.) αναφορικά με τον προληπτικό επταήμερο (7ημέρο) εγκλεισμό στελεχών πριν από αποστολή και το μη αποζημίωσή τους και το ερώτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απήντησε ότι:

Το ζήτημα αφορά αποκλειστικά στα πληρώματα πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία πρόκειται να αποπλεύσουν για πολυήμερες αποστολές. Στο πλαίσιο της προστασίας του προσωπικού από την υγειονομική κρίση, όπως άλλωστε έχετε ενημερωθεί, λαμβάνονται υποχρεωτικά και έγκαιρα προληπτικά μέτρα απομόνωσης, για την αποφυγή πιθανής εκδήλωσης της νόσου και περαιτέρω επιμόλυνσης των πληρωμάτων, ενώ τα πλοία θα βρίσκονται εν πλω, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μαχητική τους ικανότητα και την επιτυχία της αποστολής τους.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι στο ανωτέρω πλαίσιο δεν προβλέπεται ούτε δικαιολογείται από την κείμενη νομοθεσία η καταβολή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας για το εν λόγω προσωπικό.

ΚΚΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΔ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd