Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ανακαλέστε την απόφασή σας για αναστολή αποζημίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δυνατά το αίτημα στη Βουλή των Ελλήνων, με ερώτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 259/2021 έγγραφό της Ομοσπονδίας μας, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών 

Θέμα: Αναστολή αποζημιώσεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων 

Το περασμένο έτος (2020) και με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο, μετά από πιέσεις που άσκησαν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εν ενεργεία στρατιωτικών, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια επιδερμική αποζημίωση των στελεχών που ενεπλάκησαν, αφού πρώτα ανεκλήθησαν οι κάθε είδους άδειές τους, προς ενίσχυση των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Η κυβέρνηση, αντί με γενναιότητα και με αφορμή το γεγονός να προχωρήσει στην πραγματική αποζημίωση της υπερεργασίας των στρατιωτικών, διαχρονικό αίτημα των στρατιωτικών συνδικαλιστών, εφηύρε, και το παρουσίασε ως ευαρέσκεια προς τα στελέχη αυτά, την αποζημίωση για τη μετακίνησή τους, υπό τη μορφή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ). Δηλαδή, παρουσίασε μια οφειλόμενη αυτονόητη ενέργειά της, ως παραχώρηση.

Ωστόσο και πριν καλά καλά σβήσουν τα επικοινωνιακά φώτα και πυροτεχνήματα, όπως με έγγραφό της ανέδειξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), μόλις πρόσφατα, το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (2021), η κυβέρνηση, εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία δικαιολογία, προχώρησε στην αναστολή μέχρι νεοτέρας της υποτυπώδους ως άνω καταβολής αποζημίωσης μετακίνησης τεσσάρων (4) ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό που τη δικαιούται και είχε εγκριθεί από το Φεβρουάριο του 2020, συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμοτήτων του προηγούμενου έτους (2020) που δεν έχουν εισέτι αποζημιωθεί. Δηλαδή, λέει εντελώς απροκάλυπτα στα στελέχη: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Με το ίδιο έγγραφό της η ΠΟΕΣ, μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια που καλλιέργησε η παραπάνω ενέργεια της κυβέρνησης και ζητά την άμεση ανάκλησή της. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  1. Την ανάκληση της απόφασης αναστολής μέχρι νεοτέρας της καταβολής αποζημίωσης μετακίνησης τεσσάρων (4) ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό που τη δικαιούται;
  2. Την άμεση καταβολή των οφειλομένων αποζημιώσεων; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΔ by ΠΟ ΕΣ on Scribd