Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η καταβολή των αποζημιώσεων οδοιπορικών εξόδων στο δικαιούμενο προσωπικό, υλοποιείται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ), σε ορισμένη ημερομηνία του μήνα, βάσει των υποβληθέντων δικαιολογητικών που περιέρχονται στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες, εντός συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Δημόσιου Λογιστικού (ν.4270/16, ΠΔ 80/16) για την πληρωμή κάθε δαπάνης σε βάρος του Δημοσίου θα πρέπει να έχει προηγηθεί η έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης. Ως εκ τούτου, αποζημιώσεις που στηρίζονται σε δικαιολογητικά μηνός Δεκεμβρίου καταβάλλονται με μία μικρή χρονική υστέρηση, καθόσον αναγκαιούν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες εκτέλεσης του προϋπολογισμού, με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους (2021).

Συναφώς, για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να καταστεί δυνατή η αποζημίωση του προσωπικού για την εκτέλεση υπηρεσίας μηνός Δεκεμβρίου 2020 και εφεξής, εντός των προθεσμιών που καθορίζονται από την ΕΑΠ.

Στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν ήδη καταβληθεί, μέσω ΕΑΠ, οι αποζημιώσεις των δαπανών οδοιπορικών εξόδων, οι οποίες υπεβλήθησαν προς έλεγχο από τις οικείες επιμελητείες και χρηματικές διαχειρίσεις έως την 05-02-21 και αναμένεται περί την 13-04-21, η καταβολή των αποζημιώσεων των αντίστοιχων δαπανών, οι οποίες υπεβλήθησαν προς έλεγχο έως την 05-03-21.

Αυτά απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στις ανησυχίες της Π.Ο.Ε.Σ., μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 335/2021 έγγραφό μας, όπως τούτο κατατέθηκε δια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΚΚΕ, στη ΒτΕ.

ΚΚΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΘΕΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΚΚΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ... by ΠΟ ΕΣ