Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 808/2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 053/2021 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.), αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη χορήγηση της άδειας ανατροφής τέκνου, το θέμα έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και τον βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής, κ. Αντώνη Μυλωνάκη, ως εξής:

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 12/06/2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα με την άδεια ανατροφής τέκνου αναφέρουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων»

Αξιότιμε Υπουργέ,

Στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 809/09-06-2021 επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών επισυνάπτεται η υπ’αριθμ. 053/02- 06-2021 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής, στην οποία αναφέρονται τα προβλήματα με την χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 της υπ’ αριθμ. Φ.400/34/292616/Σ.4753/2016 Υπουργικής απόφασης για τις περιπτώσεις που αφορούν την άμεση χορήγηση άδειας μετά την άδει κυήσεως-τοκετού, η άδεια χορηγείται από το όργανο που έχει το δικαίωμα χορήγησης κανονικής άδειας και αυτή πρέπει να έχει εξαντληθεί εντός τριάντα (30) μηνών από τη γέννηση του τέκνου.

Επιπροσθέτως, το άρθρο 48 παρ. 4 ορίζει ότι το όργανο που έχει δικαίωμα χορήγησης κανονικής άδειας δύναται να μεταφέρει την αιτηθείσα άδεια σε άλλη ημερομηνία, εξαιτίας επιχειρησιακών και υπηρεσιακών αναγκών.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α το άνω χωρίο χρησιμοποιείται υπερβολικά, προκειμένου οι αιτηθείσες άδειες ανατροφής τέκνου να μετατεθούν στο μέλλον, με σκοπό να καλυφθούν κενές θέσεις που προκαλούνται από την υποστελέχωση πολλών υπηρεσιών.

Δυστυχώς, το πρόβλημα της υποστελέχωσης πολλών υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων δείχνει να δρα σε βάρος του ιερού θεσμού της οικογένειας, σε μια άκρως σημαντική περίοδο που απαιτεί γαλήνη και ασφάλεια, κατά την οποία υποδέχεται ένα νέο μέλος

Βάσει των ανωτέρω:

Ερωτάται ο Υπουργός:

1) Θεωρείτε ότι αρμόζει στις σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις, τα προβλήματα υποστελέχωσης υπηρεσιών να επηρεάζουν την άδεια ανατροφής τέκνου, δρώντας εις βάρος της ελληνικής οικογένειας;

2) Προτίθεσθε να τροποποιήσετε την παράγραφο 4 του άρθρου 48 της ανωτέρω υπουργικής απόφασης, προκειμένου να λάβει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, προνοώντας για την εξασφάλιση της χορήγησης άδειας ανατροφής τέκνου στα στελέχη των Ε.Δ;

3) Προτίθεσθε να στελεχώσετε τις υπηρεσίες, στις οποίες παρατηρείται το άνω φαινόμενο, λόγω της έλλειψης προσωπικού;

Ο ερωτών Βουλευτής

Αντώνιος Μυλωνάκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ by ΠΟ ΕΣ on Scribd