Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά την ανάδειξη του θέματος της καθυστέρησης πληρωμής των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης, που ανέδειξε η Ομοσπονδία μας με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1411/2021 έγγραφό της και την επικείμενη αναστολή χορήγησης φαρμάκων προς τους υπηρετούντες στον Στρατό Ξηράς στρατιωτικούς της Θεσσαλονίκης, από την 1η Νοεμβρίου 2021, όπως μας πληροφόρησε ο Διανεμητικός Λογαριασμός Φαρμακοποιών (ΔΙ.ΛΟ.Φ.), το θέμα έρχεται στη ΒτΕ από το ΚΚΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, από το Διανεμητικό Λογαριασμό Φαρμακοποιών (ΔΙ.ΛΟ.Φ.), στους ασφαλισμένους του Στρατού Ξηράς. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙ.ΛΟ.Φ. με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάνει γνωστό ότι, αποφάσισε από την 1η Νοεμβρίου 2021 να προχωρήσει σε επ’ αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στα στελέχη του Στρατού Ξηράς, εφόσον η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην καταβολή των οφειλόμενων ποσών, μέχρι την 30η Οκτωβρίου 2021, για συνταγές που εκτέλεσαν φαρμακεία του Λογαριασμού σε υπηρετούντες στον Στρατό Ξηράς.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με έγγραφό της διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή της φαρμακευτικής δαπάνης των στελεχών του Στρατού Ξηράς. Επισημαίνει το γεγονός ότι, για την Ομοσπονδία, το θέμα της υγείας των στελεχών παραμένει πρώτιστο μέλημα και τονίζει ότι θεωρεί αδιανόητο να δαπανώνται δισεκατομμύρια για τους εξοπλισμούς, αλλά όταν πρόκειται για δαπάνες που σχετίζονται με την υγεία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυβέρνηση να επικαλείται δημοσιονομικές δυσκολίες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, επειδή το πρόβλημα της διακοπής φαρμάκων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είχε καταθέσει τις ερωτήσεις 5033/19 Μαρτίου 2020, 10002/24 Σεπτεμβρίου 2020 και 4994/11 Μαρτίου 2021, σχετικά με τη μη καταβολή των φαρμακευτικών δαπανών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την κυβέρνηση, προς το Φαρμακευτικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, για τους υπηρετούντες στην Πολεμική Αεροπορία. Τα στελέχη, ελπίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, επαναπαύτηκαν στις ελπίδες που γέννησε η κυβέρνηση, οι οποίες όμως αποδείχθηκαν φρούδες. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το γεγονός ότι ο Διανεμητικός Λογαριασμός Φαρμακοποιών (ΔΙ.ΛΟ.Φ.) αναγκάζεται να διακόπτει τη χορήγηση φαρμάκων στους υπηρετούντες στον Στρατό Ξηράς και πρέπει άμεσα να καταβάλει τα χρωστούμενα. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την απρόσκοπτη χορήγηση φαρμάκων στους υπηρετούντες στο Στρατό Ξηράς της Θεσσαλονίκης, με την καταβολή των χρωστούμενων δαπανών στο Διανεμητικό Λογαριασμό Φαρμακοποιών (ΔΙ.ΛΟ.Φ.);  

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης  

ΚΚΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΔΙΛΟΦ ΘΕΣΝΙΚΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd