Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1463/2021 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 235/2021 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.) και το ερώτημα που κατατέθηκε από το ΚΚΕ, στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφορικά με την υποστελέχωση του θεραπευτηρίου του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς απήντησε ότι:

Το Θεραπευτήριο ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ καλύπτει τις ανάγκες του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά και στελεχώνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες Πίνακες Οργάνωσης και Υλικού (Π.Ο.Υ.) σε συνάρτηση με τις συνολικές ανάγκες των υγειονομικών δομών του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναφορικά με τα ερωτήματα που αφορούν σε αριθμητικά στοιχεία της προβλεπόμενης και υφιστάμενης στελέχωσης των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), σας γνωρίζω ότι αποτελούν πληροφορίες με διαβάθμιση «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ» και αναφέρονται στην οργάνωση, διάταξη και σύνθεση των ΕΔ. Ως εκ τούτου, δεν δύνανται να κοινοποιηθούν για λόγους ασφάλειας μέσω της παρούσας διαδικασίας, σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, η στελέχωση των δομών υγείας με στρατιωτικό προσωπικό των αναφερόμενων στην ερώτηση ειδικοτήτων, εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και επιχειρησιακή ικανότητα αυτών ή των Μονάδων, στις οποίες υπάγονται.

Τέλος, η διάθεση υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ σε εμβολιαστικά κέντρα είναι μεταβαλλόμενη κατά διαστήματα, ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ενδεικτικά, την παρούσα χρονική περίοδο, έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα επ’ωφελεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 48 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, 107 στελέχη του Στρατού Ξηράς και 60 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. 

ΚΚΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by Anestis Tsoukarakis on Scribd