Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 165/2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 43/2022 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.), με τα οποία μεταφέρθηκαν καταγγελίες - παράπονα όσον αφορά στη στελέχωση του νεοσύστατου Τ.Ν.Ε.Ε. (Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων) με χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς εξειδίκευσης βατραχανθρώπου, το ΚΚΕ με ερώτημά του, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, φέρνει το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων και ζητά απαντήσεις:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Στελέχωση του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων - Σχολείο Εξουδετερωτή / Ναρκοθηρευτή

Με έγγραφά τους η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.) καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) μεταφέρουν τις διαμαρτυρίες στελεχών του νεοσύστατου Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (Τ.Ν.Ε.Ε.) με χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς εξειδίκευσης βατραχανθρώπου.
Πιο συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για τη μετάθεσή τους από τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (Δ.Υ.Κ.) στο παραπάνω Τμήμα και θεωρούν ότι αυτή έχει εκδικητικό χαρακτήρα. Όπως τονίζουν, η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει υποβάλει αναφορά σχετικά με τη μη φοίτησή τους σε προηγούμενα σχολεία εξειδίκευσης θέματος, ζητώντας να μάθουν με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή του προσωπικού, παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια είναι προσωπικό της Δ.Υ.Κ. και έχουν αποκτήσει επιχειρησιακή εμπειρία.
Μάλιστα, ιδιαίτερα με αυτή τη μετάθεσή τους αποκλείονται από ενδεχόμενη μελλοντική φοίτησή στο ίδιο σχολείο, διότι η επιχειρησιακή εκπαίδευση του νεοσύστατου Τμήματος θα είναι απαιτητική, με συνέπεια να μην μπορέσουν να αποδεσμευτούν για διάστημα εννιά (9) έως δώδεκα (12) μηνών, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σχολείο. Ακόμη, επισημαίνουν ότι διοικητικά και επιχειρησιακά θα ανήκουν στην Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου (Δ.Ε.Π.), ενώ μισθολογικά και στον κλάδο του προσωπικού του θα ανήκουν στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων για τη φοίτηση σε σχολείο θέματος καθώς και για τον μη αποκλεισμό των υπηρετούντων στο Τ.Ν.Ε.Ε.;

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΤΗ ΝΑΡΚΟΘΗΡΕΥΤΗ by Anestis Tsoukarakis on Scribd