Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 348/09.3.2022 έγγραφό μας, που προκλήθηκε μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 029/06.3.2022 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.), αναδείξαμε τη μη χορήγηση ιματισμού στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), γεγονός που ευαισθητοποίησε τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, τα οποία κατέθεσαν σωρεία ερωτημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την 11.3.2022, η ΝΔ την 11.3.2022, το ΚΚΕ τη 16.3.2022, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ την 22.3.2022. και το ΚΙΝΑΛ την 23.3.2022

Επί όλων των παραπάνω ερωτημάτων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απήντησε ότι:

Κατ’ αρχάς, οι ΟΒΑ έχουν παραλάβει με την κατάταξή τους το σύνολο των προβλεπόμενων ειδών, που καθορίζονται από τα οικεία θεσμικά κείμενα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Ειδικότερα, όσοι εξ αυτών κατατάχθηκαν εντός του έτους 2021, στο Στρατό Ξηράς (ΣΞ), παρέλαβαν το νέο είδος «Επενδύτης Οπλιτών Τύπου FLEECE Νέου Τύπου», το οποίο παραλήφθηκε από τα υπόλοιπα στελέχη κατά το τρέχον έτος (2022).

Επιπλέον, χορηγήθηκε στολή ασκήσεων παραλλαγής Μ19 νέου τύπου για όλους τους ΟΒΑ που συμμετείχαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022 στην Αθήνα.

Παράλληλα, έχει ήδη προγραμματιστεί η χορήγηση, εντός του Απριλίου 2022, μίας (1) «Στολής Ασκήσεων Παραλλαγής Μ19 Νέου Τύπου» και ενός (1) «Επενδύτη Τύπου FLEECE Νέου Τύπου» (για όσους δεν έχουν παραλάβει το 2021), βάσει της υλοποίησης του προγράμματος προμηθειών.

Περαιτέρω, η χορηγία των προβλεπόμενων, από τις οικείες κλίμακες, ειδών ένδυσης και υπόδησης, στους ΟΒΑ του Πολεμικού Ναυτικού, διενεργείται αδιαλείπτως κατά τα οριζόμενα στον Γενικό Κανονισμό Ιματισμού, Υποδήσεως και Λοιπών Ατομικών Ειδών του Προσωπικού των ΕΔ και στο Εγχειρίδιο Οικονομικής Υπηρεσίας Κεφ.13, που αφορά στη Διαχείριση Ιματισμού.

Αναφορικά με τους ΟΒΑ της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), αυτοί παραλαμβάνουν με την κατάταξή τους το σύνολο των προβλεπόμενων ειδών, συμπεριλαμβανομένων δύο σετ στολής ασκήσεων - εκστρατείας. Επιπλέον αυτών, τον -2- Οκτώβριο 2020 χορηγήθηκε στους ανακαταταγέντες ΟΒΑ ένα σετ στολής ασκήσεων - εκστρατείας παραλλαγής ΣΞ, καθώς και ένας επενδύτης (τζάκετ) παραλλαγής.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί, εντός του μηνός Απριλίου, η χορήγηση ενός επιπλέον σετ στολής ασκήσεων - εκστρατείας παραλλαγής ΣΞ νέου τύπου στο προσωπικό ΟΒΑ της ΠΑ που έχει συμπληρώσει ένα έτος υπηρεσίας, κατόπιν ολοκλήρωσης των εν εξελίξει διαδικασιών προμήθειας και δημιουργίας ικανού αποθέματος.

Τέλος, το Μάρτιο 2022 και προκειμένου να μην ανακύψει ενδεχόμενο οικονομικής επιβάρυνσης του προσωπικού της ΠΑ, χορηγήθηκε στολή ασκήσεων - εκστρατείας παραλλαγής ΣΞ νέου τύπου και εξαρτύσεις (plate carrier) σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό της ΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ΟΒΑ, το οποίο συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022 στην Αθήνα.

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΒΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd