Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 31/2022 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.), σχετικά με την εξαίρεση του προσωπικού των ΕΔ, από την έκτακτη εφάπαξ οικονομική παροχή που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός προς το προσωπικό των ΣΑ, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτριο Χαρίτου, με αναφορά του ως εξής:

                                         Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

                                                                      ΑΝΑΦΟΡΑ

                                                   Για Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Θα συμπεριλάβετε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στους δικαιούχους της εφάπαξ αποζημίωσης που εξαγγείλατε για τους ένστολους της ΕΛ. ΑΣ. και του Λιμενικού;

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο ως αναφορά την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.), με τη οποία διαμαρτύρονται γιατί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποκλείονται από την εφάπαξ ενίσχυση των 600€ που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού.

Στην επιστολή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η πολιτική ηγεσία δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει την πραγματική προσφορά των στελεχών του στρατού ξηράς και κατ΄ επέκταση των ενόπλων δυνάμεων, που εργάζονται όχι μόνο για την άμυνα της χώρας αλλά και για την υλοποίηση όλων των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και πολιτικής προστασίας, δίχως να έχουν ωράριο, δίχως να τους αναγνωρίζεται υπερωριακή εργασία και δίχως να τους καταβάλλεται η θεσμοθετημένη αποζημίωση νυκτερινής εργασίας.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ: Αν είναι στις προθέσεις σας να εξετάσετε και να ικανοποιήσετε το αίτημα για να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα στους άντρες και στις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων.

Επισυνάπτεται η επιστολή Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά. 

                                                                Ο καταθέτων βουλευτής

                                                                     Χαρίτου Δημήτρης