Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 1410/2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προήλθε από έγγραφα των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων ΧίουΛέσβουΔράμας και Δυτικού Τομέα Αθηνών, σχετικά με την οικονομική αποζημίωση Αλεξιπτωτιστών – Υποβρύχιων Καταστροφέων, την ερώτηση που κατέθεσε επί του θέματος στη ΒτΕ, ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, κ. Κων/νος Μπούμπας και την αναφορά επί του ίδιου θέματος που κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε ως εξής:

Καταρχάς, η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη μισθολογική και δημοσιονομική πολιτική.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της προηγούμενης παραγράφου, των αρχών που διέπουν το μισθολόγιο των στρατιωτικών και τις απόψεις των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που διατυπώθηκαν μετά από αξιολόγηση του επιχειρησιακού έργου των δικαιούχων, εκδόθηκε η Φ.841/38/26939/Σ.5184/23-3-2018/ΚΥΑ (Β΄1119), όπως ισχύει, που καθορίζει το ύψος και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων κινδύνου, ανά κατηγορία επιδόματος και την προέλευση των δικαιούχων.

Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, η παρούσα Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ λαμβάνει υπόψη όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από διαφόρους Φορείς, πλην όμως προβαίνει στους απαραίτητους σχεδιασμούς και στις τελικές αποφάσεις με ρεαλισμό, επί τη βάσει των υφιστάμενων δυνατοτήτων της Χώρας, κατόπιν εμπεριστατωμένων επιτελικών μελετών από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

                                                               ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                 ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ