Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή  το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 367/2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας , που αφορά φερόμενο σχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μακροχρόνιας εκμετάλλευσης από ιδιώτες, του 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Πάτρα, και την ερώτηση που κατέθεσαν επί του θέματος, στη ΒτΕ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, βουλευτές του ΚΚΕ, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε ως εξής:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης, με θέμα «Για την παραχώρηση του πρώην ‘‘409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου’’ στην Πάτρα σε ιδιώτη», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), έχοντας ως αποστολή την αξιοποίηση των ακινήτων των ΕΔ που δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, προς όφελος των ΕΔ, επιλέγει ακίνητα προς αξιοποίηση που έχουν διατεθεί σε αυτήν και προβαίνει σε διαδικασίες για την εκμίσθωσή τους, σύμφωνα με τα άρθρα 10, 11 και 13 του ν.4407/2016 (Α΄134).

Ειδικότερα, το πρώην 409 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών (ΓΣΝΠ) - Στρατόπεδο «ΧΡΙΣΤΙΑ» αποτελεί ακίνητο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και έχει αποδοθεί στην ΥΠΑΑΠΕΔ προς αξιοποίηση, σύμφωνα με το ανωτέρω νομικό πλαίσιο. Την τρέχουσα περίοδο, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Άμυνας (Σ.ΑΜ.), η αξιοποίησή του μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, για χρήση επαγγελματική/εμπορική, εντός του πλαισίου της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης και σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ Δ΄ 527/2-6-1992, που επιτρέπει τη δημιουργία - λειτουργία δομής υγείας, κατόπιν δημόσιου ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού. Ο ως άνω διαγωνισμός πρόκειται να διενεργηθεί σε χρόνο που θα επιλεγεί από την ΥΠΑΑΠΕΔ και θα τύχει της απαιτούμενης δημοσιότητας με την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», με όρους και προϋποθέσεις όπως αυτοί εξειδικεύονται στη σχετική προκήρυξη και έχουν εγκριθεί αρμοδίως από το Σ.ΑΜ.

Τέλος, σας γνωρίζω ότι λοιπά στοιχεία που αφορούν το υπόψη ακίνητο, όπως ενδεικτικά, οι κατόψεις των κτιρίων, σκαρίφημα του οικοπέδου και προσχέδιο της σχετικής προκήρυξης, έχουν αναρτηθεί επικουρικά προς ενημέρωση ενδιαφερομένων υποψήφιων επενδυτών στην ιστοσελίδα της ΥΠΑΑΠΕΔ ή μπορούν να αναζητηθούν αρμοδίως από την εν λόγω Υπηρεσία.

                                                                ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                 ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ