Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή  το υπ' αριθμ. πρωτ. 1482/2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προήλθε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 173/2022 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, σχετικά με το γεγονός ότι καμία αλλαγή δεν επήλθε στο καθεστώς χορήγησης Β.Ο.Ε.Α., αφού τούτο εξακολουθεί να χορηγείται προκαταβολικώς χωρίς ακριβή υπολογισμό/προσδιορισμό στη βάση του νέου μισθολογίου, τις ερωτήσεις και την αναφορά αντίστοιχα που κατέθεσαν επί του θέματος, στη ΒτΕ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, βουλευτές του ΚΚΕ, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης  Α' Ανατολικής Αττικής  κ. Αντώνιος Μυλωνάκης, καθώς και ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιος Καρασμάνης, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε ως εξής:

Με την υπ’αριθμ. Φ.951.1/53/1254866/Σ.2125/18-6-20/ΚΥΑ Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας (Β΄2422), συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε ως έργο τον προσδιορισμό του αριθμού των μεριδίων που θα αντιστοιχούν σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο των κατηγοριών μισθολογικής κατάταξης του άρθρου 124 του ν.4472/2017 (Α΄174).

Κατόπιν ολοκλήρωσης της σχετικής νομοτεχνικής επεξεργασίας, με την οποία εξειδικεύτηκαν οι απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για την εναρμόνιση της νομοθεσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) με τις διατάξεις του ως άνω νόμου, ώστε να προκύψει το δικαιούμενο μέρισμα κάθε μισθολογικού κλιμακίου και κατ' επέκταση το αναλογούν ΒΟΕΑ, το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων (ΒτΕ) και δημοσιεύτηκε με τον Ν. 5018/2023 (Α΄ 25).

Τέλος, η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής του υπολειπόμενου ποσού των ΒΟΕΑ, για τα οποία έχουν χορηγηθεί προκαταβολές από το ΜΤΣ, θα εκκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα.

                                                                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                     ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ