Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 735/2023 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προήλθε από το υπ΄αριθμ. πρωτ. 73/2023 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.), σχετικά με την απασχόληση του προσωπικού των ΕΔ εκτός ωραρίου για δοκιμαστικά παρέλασης της  25ης Μαρτίου 2023, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτησή τους ως εξής:

                                                                                  ΕΡΩΤΗΣΗ

                                                         Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

 

Θέμα: Απασχόληση εκτός ωραρίου για δοκιμαστικά παρέλασης 25ης Μάρτη 2023

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με έγγραφό της γνωστοποιεί καταγγελίες στελεχών του Στρατού Ξηράς, σχετικά με τις πρόβες για την παρέλαση της 25ης Μάρτη 2023 που πραγματοποιήθηκαν στον Αυλώνα Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, η Π.Ο.Ε.Σ. αναφέρει ότι τα στελέχη του Στρατού Ξηράς ειδοποιήθηκαν ότι το Σάββατο 18 Μάρτη 2023 θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική διέλευση ενόψει της παρέλασης, καθώς και εργασίες συντήρησης οχημάτων.

Η Π.Ο.Ε.Σ. θεωρεί ότι η δοκιμή της παρέλασης, αλλά και οι εργασίες συντήρησης οχημάτων κατά την ημέρα του Σαββάτου, για όσους δεν εντάσσονται στο μηχανισμό ασφάλειας του στρατοπέδου, αποτελούν υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού και κατά συνέπεια τα στελέχη που συμμετείχαν θα πρέπει να αποζημιωθούν για την υπερεργασία τους.

    ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την καταβολή αποζημίωσης του προσωπικού, λόγω υπερεργασίας για τη δοκιμή της παρέλασης και συντήρησης οχημάτων.

                                                                 Οι Βουλευτές

                                                               Παπαναστάσης Νίκος

                                                                  Γκιόκας Γιάννης

                                                                Παφίλης Θανάσης