Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

Συνάντηση με τον ΑΔΦ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΧΗ (ΠΖ) Αθανασόπουλο Παναγιώτη

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δράμα 09 Ιαν, 2023     

 

 

        Με τον ΑΔΦ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΧΗ (ΠΖ) Αθανασόπουλο Παναγιώτη συναντήθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, την Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023 αποτελούμενη από τον Πρόεδρος Ούσιο Θεόδωρο και τον Αντιπρόεδρο Χαϊδεμένο Δημήτριο .

        Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα όπου κατανοώντας τα ζητήματα μας, έδωσε έναυσμα ώστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε για όλους τους συναδέλφους μας. Το ΔΣ ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, αλλά και για  θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ).

 

        Αναλυτικότερα, αναπτύξαμε τα παρακάτω θέματα:

          α.  Κατάργηση ορίων ηλικίας για ΕΠΟΠ (πρόωρη αποστρατεία συμφώνως άρθρου 39 ΝΔ 445/1974). Ισότιμη αντιμετώπιση στη δυνατότητα πλήρους σύνταξης (δεν μπορούν να φτάσουν τα 40 ασφαλιστικά έτη που προβλέπει ο ν.3865/2010).

 

          β. Το θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης Αξιωματικών ΕΜΘ.

          γ. Την αποζημίωση για τη νυχτερινή μας απασχόληση αναδρομικά από την 1.1.2017 οπότε και τέθηκε  σε ισχύ το νέο μισθολόγιο (Ν.4472/2017). ΚΥΑ για νυχτερινά μικρότερη αποζημίωση από την πραγματική και με όριο υπηρεσιακών (εξαίρεση αποζημίωσης κυλιόμενων οκτάωρων)

          δ. Το θέμα της  μη καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου και του μη  δικαιώματος αποζημίωσης  νυχτερινής  απασχόλησης στους ΟΒΑ.

         ε. Ισοτιμία πτυχίων ΑΣΣΥ με ΑΤΕΙ.

         στ. Επίδομα αλεξιπτωτιστών και βατραχανθρώπων (απαλοιφή ανισοτήτων με βάση το βαθμό).

 

 

        Στο τέλος της συνάντησης, αφού ευχαριστήσαμε τον ΑΔΦ ΔΡΑΜΑΣ υπήρξε η αμοιβαία δέσμευση για εντατικοποίηση της επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές με γνώμονα, την ανάδειξη και ταυτόχρονα την λύση των προβλημάτων και την  βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών.  .