Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Οικονομική Ενίσχυση

ΣΧΕΤ : Ανώνυμη Επιστολή Στρατιωτικών Ξάνθης

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, ανώνυμη επιστολή που περιήλθε στην Ομοσπονδία μας με το εξής περιεχόμενο: 

"Αγαπητοί συνάδελφοι.

Την 28η Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, μετακινηθήκαμε εκτάκτως με φύλλα πορείας σε Μονάδες του Έβρου, προκειμένου να συνδράμουμε στη φύλαξη των συνόρων της Χώρας μας, με ιδιαίτερη επιτυχία όπως στη συνέχεια αποδείχτηκε και παρακολούθησε ο Ελληνικός λαός από τους δέκτες των τηλεοράσεών του.

Ο επαγγελματισμός, η αποφασιστικότητα, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, η εκπαίδευση, η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητά μας συντέλεσαν στο να προκληθεί ένα άνευ προηγουμένου - στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας - αίσθημα εθνικής ομοψυχίας στον Ελληνικό λαό, ξεπερνώντας τις έτερες δυσχερείς συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και δεν αφορούν επί της παρούσης το κοινό.

Κατά την επάνοδο στις Μονάδες μας, εισπράξαμε προκαταβολικά το ποσό των 132 € που αντιστοιχεί στην αποζημίωση των φύλλων πορείας για τις 4,5 μέρες (διαμονή και μετακίνηση) χωρίς τις νόμιμες κρατήσεις.

Κατά την εκκαθάριση των ποσών και την εφαρμογή των νόμιμων κρατήσεων, παρακρατήθηκαν αυτές, απομειώνοντας τους μισθοδοτικούς μας λογαριασμούς κατά 18€.

Λαμβάνοντας υπόψη:

Ότι τα χρήματα που ξοδέψαμε προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δυσχέρειες που παρουσιάστηκαν ήταν πολύ περισσότερα από τα 132€, με αποτέλεσμα τα 18€ να φαντάζουν σταγόνα στο ωκεανό –παρόλο που στην εποχή μας υπολογίζουμε και το παραμικρό σεντ.

Την απαξίωση που τόσα χρόνια φέρεται να εισπράττουν συνολικά οι άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, διαχρονικώς από το πολιτικό προσωπικό της Χώρας, με πρόσφατη τον αποκλεισμό μας από την καταβολή έκτακτου δώρου Πάσχα, όπως αυτό εξαγγελλόμενο από τον πρωθυπουργό – ορθώς - θα δοθεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας.

Ζητάμε την παρέμβασή σας, προκειμένου τα 18€ (που κατά τα άλλα νόμιμα παρακρατήθηκαν), να μην επιστραφούν ως ένδειξη τιμής ή ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό μας, αλλά να διατεθούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (Νοσοκομείο Αναφοράς κορωνοϊού της περιοχή μας), για να εξοπλιστεί με υγειονομικό υλικό που θα συμβάλλει στον τιτάνιο αγώνα που καλείται να δώσει, περιθάλποντας τους Θρακιώτες συμπολίτες μας ή και εμάς τους ίδιους αν χρειαστεί.

Με εκτίμηση.

Συνάδελφοί σας από την Ξάνθη.».

2. Θεωρώντας ότι τούτη τη δύσκολη ώρα όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε το ελάχιστο που μας αναλογεί, παρακαλούμε όπως υιοθετήσετε την ανωτέρω πρόταση και αποδώσετε τις κρατήσεις που γίνονται, υπέρ ΕΚΟΕΜ και ΕΛΟΑ, επί των ποσών που έλαβαν, λαμβάνουν και θα λάβουν οι στρατιωτικοί που μετακινούνται αφ΄ ενός στις επιχειρήσεις του Έβρου και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και αφ΄ ετέρου σε όλη την Επικράτεια και μέχρι να τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού, κατά κρίση σας στα Τοπικά Περιφερειακά Νοσοκομεία της Χώρας ως ελάχιστη ενίσχυση των οικονομικών τους πόρων, προκειμένου να προμηθευτούν τα αναγκαία για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους μέσα προστασίας και πρόληψης κατά του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

ΠΟΕΣ 484/2020 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd