Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Αναστολή Λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ)

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 57/30.6.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ.) με το οποίο γνωρίζεται ότι το μικροβιολογικό εργαστήριο του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ) αναστέλλει τη λειτουργία του από την 30η Ιουνίου 2020 μέχρι νεοτέρας, για δε τις εξετάσεις οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται σε ιδιώτες ή το Κρατικό Νοσοκομείο.

2. Θέλοντας να πιστεύουμε ότι οι λόγοι αναστολής λειτουργίας του ως άνω εργαστηρίου δεν συνδέονται με τη διάθεση προσωπικού στη Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων, με το παρόν έγγραφό μας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και διαμαρτυρία μας, καθόσον τα στρατιωτικά νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται να αποδυναμώνονται στο όνομα μιας αλληλεγγύης που δεν είναι αμφίδρομη.

3. Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να υπερασπίσετε το προσωπικό σας και εν προκειμένω το υγειονομικό προσωπικό, καθόσον ήδη υπερέβαλε εαυτό αφού:

α. Κατά τη διάρκεια των έκτακτων και περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού (Μαρ – Μάι 2020), ανταπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία στο έργο του, συνδράμοντας καταλυτικά και εκτός στρατεύματος, σύμφωνα με τις επιταγές του Υπουργείου Υγείας.

β. Κατά τη διάρκεια των αυξημένων μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακλήθηκαν οι άδειές του (δεν έλαβε ούτε την άδεια ειδικού σκοπού), ενώ μεγάλος διατέθηκε σε υπηρεσίες του ΕΟΔΥ.

γ. Καθ΄ όλο το διάστημα της εφαρμογής των έκτακτων υγειονομικών μέτρων όπως σε όλες τις δομές υγείας της χώρας, έτσι και στις αντίστοιχες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεστάλησαν τακτικές ιατρικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και οι ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις (ΕΥΕ).

δ. Με τη χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ φαίνεται ότι επανήλθε η δυνατότητα λήψης αδειών και για το στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό, στην πράξη κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε όλη του την έκταση, καθώς εκτελούνται πλέον οι αναβληθείσες ιατρικές πράξεις (εξετάσεις, χειρουργεία κλπ), ενώ επανεκκίνησαν οι ΕΥΕ των στελεχών, οι οποίες πλέον σωρεύουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία μεγάλο αριθμό εξεταζόμενων συναδέλφων, καθώς σε έξι (6) μήνες, πρέπει να εξεταστεί αριθμός συναδέλφων που θα εξετάζονταν σε εννέα (9).

4. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

5. Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος, μεταφέροντας δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου την αγωνία μας για το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών και τη διάθεσή τους σε κάθε εργασία που φαίνεται ότι η Πολιτεία δεν μπορεί, ελλείψει προσωπικού, να εκτελέσει.

ΠΟΕΣ 1041/2020 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΝΚ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΧ Παύση Λειτουργίας Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Στο ΝΝΚ Και Διάθεση Προσωπικού Στο Αεροδρόμιο Χανίων by ΠΟ ΕΣ on Scribd