Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ως νόμιμο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που θεσμικά εκπροσωπεί τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, οπότε μεταξύ των άλλων και τους ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, πολλάκις έχουμε αναδείξει, με πλήθος εγγράφων μας προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς (ιδέτε Σ.Υ.Α.Ε., Ε.Λ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. κλπ), τις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας και εν γένει θέματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Μονάδες/Υπηρεσίες του στην Επικράτεια, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις σε πολιτικούς υπαλλήλους ή στρατιωτικούς, οπότε επικροτούμε την πίεση που ασκείτε και τα αιτήματα που υποβάλλετε προς την κατεύθυνση της ατομικής προστασίας.

Ωστόσο η αναφορά σας στο σχετικό δελτίο τύπου του συλλόγου σας, μετά από εργατικό ατύχημα που συνέβη στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (303 ΠΕΒ), ότι οι προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, όσον αφορά τεχνικές ειδικότητες, είναι ημίμετρο, κατά την άποψή μας είναι τουλάχιστον άστοχη, καθόσον, εμμέσως πλην σαφώς, ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό και βάλει κατά των θεσμών των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), τους οποίους και στοχοποιεί με έλλειψη εμπειρίας.

Ως συνδικαλιστικοί φορείς οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας και μαζί με αλληλεγγύη και ενισχυμένη δυναμική να απαιτήσουμε την πρόσληψη ικανού αριθμού συνανθρώπων μας στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προς ενίσχυση του έργου τους, οι οποίοι μέσα από μια διαρκή εκπαίδευση, την οποία ωσαύτως να απαιτήσουμε, να ενισχύονται σε γνώσεις και εμπειρίες και όχι να υιοθετήσουμε το ρητό «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε με ένταση και με δυναμική τακτική την ενίσχυση της εμπειρίας ενός εκάστου εργαζομένου, είτε ανήκει στους θεσμούς των ΕΠΟΠ ή ΟΒΑ, είτε εργάζεται ως πολιτικός υπάλληλος και όχι να βάλλουμε εναντίον άλλου θεσμού πλην του δικού μας, για να καρπωθούμε ιδία οφέλη.

Ουδέποτε η Ομοσπονδία μας ζήτησε και ούτε θα το κάνει, την εξαίρεση των πολιτικών υπαλλήλων από τις κατά καιρούς οικονομικές ενισχύσεις των εν γένει εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως τις τελευταίες, μετά από τα παρατεταμένα μέτρα επιφυλακής και την καθολική συμμετοχή των εν ενεργεία στρατιωτικών στις αναγκαίες επιχειρησιακές δραστηριότητες των ΕΔ για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών, ανεξάρτητα εάν σε αυτές (τις επιχειρήσεις) δεν συμμετείχαν και πολιτικοί υπάλληλοι. Χαιρόμαστε με τη χαρά σας. Κάντε το ίδιο.

ΠΟΕΣ 1514/2020 ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΟΠ - ΟΒΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd