Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Σύμβαση ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ με Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 330/10.3.2021 έγγραφό μας

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 21-00454/17.3.2021 έγγραφο ΦΣΘ

γ. Ερώτηση 5152/18-03-2021 της Βουλής των Ελλήνων

δ. Απάντηση Φ.900α/3020/17680/09.4.2021 ΥΠΕΘΑ

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με τη (δ) σχετική απάντησή σας, επί της (γ) όμοιας ερώτησης κ.κ. βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, μεταξύ των άλλων γνωρίσατε ότι, όλα τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες, που υπήρξαν μεταξύ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) και της Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν επιλυθεί και, από την 5η Νοεμβρίου 2020, οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΓΕΑ εκτελούνται κανονικά επί πιστώσει, μέχρι σήμερα δε, υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον ΦΣΘ στην τήρηση της σύμβασης και στην αποστολή λογαριασμών με εκατοντάδες εκτελεσμένες και περαιωμένες συνταγές.

Ωστόσο, με το (β) σχετικό έγγραφό του, το οποίο σας έχει ήδη κοινοποιηθεί, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μας γνώρισε ότι υπήρξαν προβλήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα που τον οδήγησαν στην αναστολή της εκτέλεσης συνταγών ΜΟΝΟ με την Αεροπορία, ενώ συνέχιζε κανονικά την εκτέλεση συνταγών στα υπόλοιπα Σώματα του ΥΠΕΘΑ, μας προέτρεψε δε να κατευθύνουμε προς τα εκεί τις ενέργειές μας για να πληροφορηθούμε την εξέλιξη της επίλυσης των προβλημάτων που οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης συνταγών, με συνέπεια την ταλαιπωρία των συναδέλφων μας, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μάλιστα κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας καθώς και για να προλάβουμε νέες, ενδεχόμενες, δυσάρεστες εξελίξεις.

Κε Υπουργέ. Ποια ήταν τα προβλήματα τα οποία επικαλείται ο ΦΣΘ και ποιες ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις πρέπει να προλάβουμε; Σε τι αναφέρεται;