Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

24
Τετ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Θέμα νομιμότητας για τα μέλη των πρωτοβάθμιν συνδικαλιστικών οργανώσεων, θέτει ευθέως ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης και ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ παράλληλα τον καλεί να δώσει στους στρατιωτικούς όλα όσα οφείλει η πολιτεία.

Μιλώντας στο Armyvoice.gr ο κ. Τσουκαράκης υποστηρίζει ότι με το πρόσχημα της ενότητας στον συνδικαλισμό επιχειρείται η φίμωση της ΠΟΕΣ, η οποία άνοιξε το δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων για τους στρατιωτικούς. Υπάρχει μια συνεχόμενη μονόπλευρη επίθεση κατά της ΠΟΕΣ επισημαίνει ο κ. Τσουκαράκης, υπογραμμίζοντας ότι στα σώματα Ασφαλείας υπάρχουν πολλές Ομοσπονδίες που διεκδικούν η καθεμία όσα περισσότερα μπορεί για τα μέλη της.

Συνεπώς η πρόταση για μια και μοναδική Ομοσπονδία υπό τον διοικητικό έλεγχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας που προτείνεται από μερίδα συνδικαλιστών, είναι εκ του πονηρού, για την καθθέρωση εργοδοτικού συνδικαλισμού και τον έλεγχο των στρατιωτικών.

Παράλληλα, θέτει άμεσα θέμα νομιμότητας των συνδικαλιστών που υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ, στα Γενικά Επιτελεία και στην ευρύτερη περιοχή με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς δεν υπηρετούν όπως θα όφειλαν εκ του νόμου στο πρωτοβάθμιο σωματείο του Βόρειου τομέα της Αττικής.

Καλεί δε, τον υπουργό, στο γραφείο του οποίου υπηρετούν πολλοί συνδικαλιστές χωρίς αντικείμενο καθηκόντων, να ασκήσει τον έλεγχο που οφείλει σχετικά με τη νομιμότητα και το πλήθος των μελών στα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία. Πολύ περισσότερο, όταν τίθεται θέμα από την πλευρά της έτερης Ομοσπονδίας να επεκταθεί το αμετάθετο σε όλα τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων. 

Θα πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλα τα μέλη των πρωτοβάθμιων οργανώσεων εάν είναι εγγεγραμμένοι σε αυτά που αντιστοιχούν στη γεωγραφική περιφέρεια της μονάδας που εργάζονται ή σε άλλη και πόσα πραγματικά μέλη έχει εγεγγραμμένα κάθε οργάνωση.

Τέλος καλεί τον υπουργό να ασχοληθεί με το προσωπικό και να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, ενώ καλεί τον κ. Παναγιωτόπουλο να αποδεχθεί την πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών για τηλεδιάσκεψη, με σκοπό να επιλυθούν προβλήματα των στρατιωτικών για τα οποία δίνουν διαφορετικές απαντήσεις τα δυο υπουργεία.

Δείτε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη: